zuidwest 5 en toenemend tot west 6….blijf maar lekker thuis dan!

Hey allemaal

Die titel is zeker niet geschreven voor ons, want vanuit Breskens kun je dan nog altijd wel een oppertje vinden waar je lekker kan vissen. Het wil dan nog lukken dat de wintervis de Westerschelde momenteel massaal aan het optrekken en zo heb je een leuke visdag.
Zo ook gisteren, de windverwachtingen waren niet al te best en de regenkans maakte dat het animo niet hoog opliep. Zolang de wind uit het zuidwesten komt zou het wel gaan. Uiteindelijk hebben we na wat overwegingen toch maar een kansje gewaagd. Zo vertrokken ik en Albert rond de klok van zes richting Breskens. Alles in de boot klaar gezet en we konden snel vertrekken.
Gewoon 5 minuutjes varen en tegen een taludje op een tiental meter geankerd gedropt.

Onmiddellijk kwamen er wijtingen boven en dat is eigenlijk het hele afgaande tij zo gebleven.

Tegen de kentering kwamen ook de scharren in actie en tijdens de vloed bleef dit gewoon verder gaan.

Rond de klok van twee waren we door ons aas heen en zijn we moe, nat maar voldaan terug naar Breskens gevaren.

Het viel ons op dat vooral de grotere wijtingen hoger aasden en alleen met het afgaand water aasden. Ze hadden zoals gewoonlijk de voorkeur voor het aas versierd met fel gele kralen. De schar zat vooral aan de diepere kant van het talud en moest dan weer strak tegen de bodem gezocht worden. Als aas hadden we tappen en uitgestreken zeepieren bij ons en die deden het beiden uitstekend.
Als dat de trend wordt deze winter, dan zitten we op rozen. Enig nadeel is dat we daardoor de gullen weer minder snel zullen kunnen vangen.

grtz
Nico


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.