Zonder morren.

Ik mag niet klagen, een prachtige barbeel van 74 cm. in krap 2 uur vissen.

Afgelopen zaterdag naar Roermond geweest om te winkelen, althans, de dames afzetten bij het winkelcentrum en ik…ik had mijn Hardy Marksman Specimen Avon Smuggler 11″6″ in de auto meegenomen. Verder nog een zak met een mix van diverse pellets, het hoog nodige aan klein materiaal en mijn trouwe Speedia widedrum centrepin. Na een half uur rijden op de stek aangekomen meteen de nodige pellets in het water gedropt. Na het eerste uur wat kleine tikken op de top gehad te hebben (kopvoorn?) Het aas verwisseld voor 3 kleine pellets op een lange hair. Het liet niet lang op zich wachten of de hengel werd bijna uit de steun gerukt. Na een pittige dril waarbij de barbeel mij alle gevaarlijke hoeken van de stek liet zien, kwam deze toch moegstreden boven water, klaar om geland te worden.
Na wat foto;s genomen te hebben ging de telefoon al snel met de vraag of ik tassen komen komen dragen, wat ik na deze schitterende vangst uiteraard zonder morren gedaan heb.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Rieg’s vis weblog en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.