zomertijd ook snoeken tijd

Goedemiddag rovertjes,

Na genoten te hebben van mijn vakantie , ben ik er weer klaar voor en ben er reeds tweemaal tegen aan gegaan om de snoeken te belagen , hier in ons belgenlandje .

IMG_1036

We gingen reeds vroeg op pad , mezelf en Filip Verlinden , om 5.30 werd de boot te water gelaten en no 20min later liet de eerste groene rakker reeds aan de binnen kant van de boot ……

vlcsnap-2016-05-21-19h19m00s232

De Pulse shad werkt overal perfect en is een aasje dat wederom op de markt is gebracht door vraag van onze klanten en pro-staffers , en gelukkig werden we op onze wensen bediend .

pulse shad

Dit zijn de nieuwe kleurtjes en doen het perfect met een loodkopje van 10 tot 20 gram , ikzelf bied ze het liefst aan met 14 gram en een stingertje onderaan de buik . Deze hebben een geweldige actie , en dwarrelt fantastisch door het water, iets wat geen enkele rover kan weerstaan eenmaal ze het in het vizier hebben gekregen .

vlcsnap-2016-05-21-19h05m11s379

Niet alleen de Pulse was van de partij , maar ook de mc rubbers van Claes Claesson THE SVARTZONKER MASTER , levert hier goed werk , dit aas duikt ook wat dieper en stelt je in de mogelijkheid om verdere worpen op te leveren , dit in combinatie met de SVARTZONKER jerkbait hengel en je bent met het betere materiaal aan de slag . Deze produkten zijn in de betere hngelsportzaken verkrijgbaar.

Big_McRubber_Samling

Keuze genoeg en alles verkrijgbaar voor een zacht prijsje , in de speciaalzaak the tackle en lures shop in Maaseik , zeker een kijkje waard .

vlcsnap-2016-05-21-19h09m47s846

Deze jongen kon de mcrubber moteroil color niet weerstaan . Wat mij de laatste jaren opvalt is dat men steeds zegt snoek is een echte wintervis , maar helaas ondervind ik dat niet eigenlijk niet zo is , het engige is dat ze in de winter een pak dikker zijn , maar ze geven zeer zeker meerkracht aan dehengel in de warme maanden. Het enige waar je zeer zuinig moet op zijn is bij het terug zetten dat je ze met zorg behandelt en hen de tijd geeft om ze terug in hun habitat terug te zetten .

vlcsnap-2016-05-21-19h09m09s866

Het liep lekker vandaag en konden de dag afsluiten met toch 11 snoeken in de boot , en besloten meteen om het weekend er op terug te komen . en niet zonder resultaat .  Deze keer besloten we om te gaan jerken en als bonus een aasvis onder de dobber aan te bieden kort achter de boot .

IMG_1067

Ik mocht de eerste essox drillen die de Sebile jerk niet kon weerstaan , een mooie 93cm , sterk als een beer , Maar het duurde niet niet lang of de Filip kon ook zijn slag slaan en dan met het betere soort de m+ , ik zag de kleine visjes in het rond springen met daar achter een wijd open gesperde muil , ik riep van daar Filip op 1u een grote snoek man , en ja hoor snel lanceerde hij zijn aas naar de kring die nog te zien was op het water , en brrrr wat een spanning ij had het gezien en volgde zijn jerk tot een metertje van de boot en toen draaide ze weg toen ze oog contact had gehad met de visser , maar zoals gedacht lukte mijn plan de snoek was naar achter gezwommen maar kon de mooi voorn nirt weerstaan en daar verdween de GREYS dobber naar de diepte , molenbeugel open ff tellen en slaan , meteen kromde hengel tot bijna in het handvat , wat wil je een meter of 5 diep en dan kunnen deze een lange duik nemen ……

IMG_1073

1.07 m een mooie vis om de dag me te starten zou ik zeggen , ik bleef lekker verder casten en succes bleef voor de pappie ook niet uit nog geen 50m verder was het wederom prijs voor mezelf ….

IMG_1088

Ook deze was een beste vis , ondertussen waren de weergoden nog maar eens een regenbuitje klaar aan het maken , het werd zwarter en zwarter , maar dat kon ons niets maken de snoeken deden het en dus moest er door gevist worden en dat is wat we deden …….

vlcsnap-2016-06-26-22h02m46s286

We kwamen stilaan aan onze hotspot , waar we er steeds mooie vissen kunnen verschalken , nu niets was minder waar, ik knalde mijn jerk naar het ondiepe om hem zo naar een meter of 4 terug te trekken , nog geen meter binnen gevist te hebben krijg ik een volger om koud van te krijgen brr tot twee maal toe grijpt hij/zij naast mijn jerk . Ik zet meteen mijn ankerfunctie aan en blijf deze stek uitwerpen , tot plots ….. kijk daar gaat ze weer tegen de boot draaide ze weg naast mijn jerk ….man, man , wat gaat ze doen , komt ze terug? nee ,niet dus …. maar wat een geluk mijn joker hangt nog een meter of10 achter de boot en ja hoor….. zoals deze morgen bij Filip en gaat er als een speer vandoor , zo snel dat ik met moeite de beugel kan open zetten , na enkele seconden zet ik de haak …. BAMMM hangen , en wat voor een , ik voel meteen dat dit het betere soort is en voel de adrenaline in mijn keel bonken …. na enkele minuten geeft ze de eerste schim aan de oppervlakte ….. ja zeker 120 schreeuw ik uit …. en iets later word dit ook bevestigd …..

vlcsnap-2016-06-26-21h58m59s513

De Filip neemt het landingsnet maar vergist zich in het gewicht dat deze dame weegt en prompt breekt de beugel af en moet zich nog reppen op het net met de hand uit het water te halen ….zo zwaar is ze op zomergewicht …….

IMG_1100

Dit zijn ze daar doen we het voor echt wel , en dat geeft steeds de kick dat je nooit precies kan zeggen wat er onder de boot zwemt…….IMG_1102

Wat een vis , tijdens de dril kregen we nog bezoek van de belgische politie ter water , maar deze waren in zomer tenue en hadden geen zinom te wachten tot dat de vis aan boord kwam , en zeiden vrienelijk we komen nog wel eens terug , hahahha ….

IMG_1105

Nu is het niet zo dat we alleen grote vissen vangen , nee hoor ook de kleine moeten we tussen uitpakken …

IMG_1084

Maar dat vinden we ook niet erg , elke vis is welkom , groot of klein , het gat toch om de aanbeet en groot is altijd meegenomen …..

IMG_1091

Deze hier boven was een mooie meter , alleen deze had zijn gewicht niet mee , maar sterk was ze wel .

Filipke is een echte Berkley boy aan het worden en is al even verslaafd als ik aan het essox lusox vissen , elke week zeggen we nu gaan we nog eens snoekbaarzen , maar als het weekend nadert zijn we weer met onze snoektuigjes aan de slag , hahahhaha

IMG_1086

Hier nog een mooie afsluiter die de MCRUBBER niet kon weerstaan goed voor 117 jongen wat een zondag , we zullen zien of het volgende keer weer bingo is , maar nogmaals pappie met de voetjes op de grond want vandaag zitten we in de hemel en morgen als het niet loopt in de hel …….

IMG_1108

Na deze netjes behandelt te hebben word ze zorgvuldig terug gezeten kunnen we ze hopelijk nog een keertje vangen …..Svartzonker_Alla_McRubberBij deze THANKS TO CLAES CLAESSON for using his Svartzonkers …..

tot de volgende , en hopelijk met weer zulk formaat van vissen …..

the Pappie vlcsnap-2016-06-27-21h01m24s810

 


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Berkley Boys en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.