Zoete baarzen

Na al het zeebaarzen van afgelopen tijd heb ik vandaag maar ’s het zoete opgezocht.
Als ik net in de auto zit gaat de telefoon. Daniël belt.. Die was al wat eerder vertrokken en dan weet ik al hoe laat het is.. Hoe is’t? Nog maar een vis.. Maar wel een meter..
Ja, ik kon helaas niet eerder. Ik zie je straks wel maat..
Na een klein uurtje rijden kan ik dan ook eindelijk het water op. Het eerste stekje levert geen vis op en trollend ga ik Daan maar tegemoet. Die was nog niet zo ver weg gelukkig en zo vissen we even later samen verder. Het volgende stekje wordt weer op allerlei manieren met shads bestookt maar ondanks dat er een paar mooie symbolen op het scherm te zien zijn gebeurt er niks.
Daan is ondertussen al verder gevaren en ik ga er trollend achteraan. Even later wordt de SD gegrepen en ben ik van de nul af. Een snoekje van net in de 60 is de dader.
Hierna blijft het lang stil, ik  ze zijn duidelijk niet los vandaag..  Daan vangt dan eindelijk een snoekbaars en ik besluit een kademuurtje af te trollen met een klein plugje. ’s Kijken of er een baarsje zit.. Tik! Hangen! Deze voelt goed, is het er een? Jazeker! En of het een baars is..

Dat geeft de dag tenminste kleur..
Nog maar ’s een stukje trollen, tweede hengel erbij met een hornetje aan de speld. Even later is het weer raak, een baarsje van 30 cm pakt weer het strike pro plugje.Verder maar weer. Nu wordt het hornetje gegrepen en dit is duidelijk weer een betere maar hij schiet na een paar seconden los. Ik krijg echter niet de kans om te balen want ik krijg meteen weer en beuk en nu hangt ie wel.
Een hoge 30-er mag weer even poseren.

Dan zijn de baarzen op en gaan we weer verder. Volgende stek. Ik krijg niks gevangen maar ik zie ineens een grote plons. WTF? Ow wacht, hangt ie bij jou? Daan heeft het dus aan de stok met een mooie snoek..
Op z’n lichte stokje is ie wel even bezig maar even later kan ie ze in het handvat pakken.

Fraai getekende vis..
De 6 inch saltshaker deed het weer voor hem en ik hang hem er toch ook maar aan.
Het duurt echter lang voor ik er ook actie op krijg. Maar als ik hem langs een rietkraagje sleep krijg ik er ook een beuk op. Aan het gebonk te voelen moet het een snoekbaars zijn en dat blijkt even later ook als een mooie 65+ er aan het oppervlak komt. Om vervolgens te lossen.. Gloeiende..
We zijn ondertussen aan het eind van de middag en de regenkleding is al een tijdje aan. We zijn op de weg terug en we moeten nog een eindje.
Ik kom weer bij het baarzen stukje en hang de plugjes er weer aan. Zitten ze er nog? Jawel, een klein baarsje is de klos en als ik die binnenhaal staat de andere hengel ook te stuiteren. Deze is nog kleiner.
Zitten er ook nog grotere dan? Op hetzelfde stuk krijg ik weer een aanbeet en deze is inderdaad groter, centimetertje of 30. En hierna volgt er nog een hoge 30-er.
Ik vang wel ’s minder baarzen..
Het begint ondertussen al een beetje te schemeren dus we trappen maar een tandje harder. Maar pas nadat ik nog een leuke snoek op de saltshaker pak.

De laatste kilometer leggen we af in de stromende regen en is het donker als we de kajaks weer op de auto laden.

Al met al toch een geslaagd dagje..


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Ronald’s Visblog en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.