zinderende start !

1 mei 2009, een topdag !

Naar enkele eerdere korte pogingen en het horen en zien van een prachtige baars gevangen in het Europoort gebied zaterdag 1 mei erop uit getrokken om een poging te wagen de eerste vis van het seizoen te vangen.
Na ca. 1½ uur was daar plots een keiharde aanbeet, een vastloper ? dacht ik maar neen, duidelijk een paar ferme kopstoten gevolgd door een krachtige run.
Na een adrenaline stoot stonden al m,n zintuigen gespannen, in eerste instantie was het de baars die de eerste klappen uitdeelde, ik kon niets anders dan afwachten tot de eerste run ten einde was, hierbij leek het erop dat de vis recht naar een obstakel wou, maar godzijdank draaide de vis vlak voor het gevaar een andere richting op.
Direct werd de tweede run ingezet, een juist afgestelde slip en de enorme souplesse van de Lucky Craft Plugging Performance vingen de klappen keurig op.
Na bange momenten en een enerverende dril werd een prachtbaars geland van net door de 70 cm.

Nog geen kwartier later volgde een leuke scholenbaars ruim aan de maat, vrij mager maar meer dan welkom.
Mijn dag kon niet meer kapot, maar als klap op de vuurpijl volgde een tweede forse dreun vlak voor het kantje, ik kon deze vis hoog in het water houden zodat de dril vrij kort duurde.
Ondanks de korte dril bleek de baars groter dan ik in eerste instantie vermoeden, een beauty van 64 cm. helaas was deze vis zeer vervelend gehaakt, diep tussen de kieuwbogen.
De eerdere baarzen werden terug gezet maar deze ging het niet meer rede, snel doden en meenemen was de enige optie.


Ondertussen had Tom ook z,n eerste vis voor 2009 op de teller staan, een prachtige exemplaar, nog wat mager maar in puike conditie.
Gezien de nog koude temperatuur van het water, nipt 12 C bood ook deze vis opvallend veel weerstand, ofwel prachtige sport.
Deze prachtdag was niet meer kapot te krijgen, nog een poosje doorgevist maar de baarzen waren verdwenen, maakte me allemaal niets uit, de eerste baarzen waren gevangen en over het formaat heb ik niet eens durven dromen de afgelopen winter.
Een meer dan zinderende start en hopelijk een voorbode van een mooi seizoen !