Zeeviswedstrijd vanaf het strand van Ter Heijde zaterdag 03 Juni 2017

Hallo vis vrienden,

De tweede zeeviswedstrijd in de zomeravondcompetitie vanaf het strand van Ter Heijde  staat op  het programma. Omdat iedereen die mee zou vissen er al is, gaan we een half uurtje eerder het strand op. En ook dit keer worden we keurig weggebracht met de “platte kar”, een klein stukje verder naar rechts ten opzichte van de vorige keer. Er staat een WNW-wind van 3 bft, temperatuur 16 °C, zonnig. Lw HvH 18:54 uur (-59 cm), hw 23:55 uur (+80 cm), (± 139 cm). Rond 19:00 uur gaat de toeter en kunnen we beginnen. Met de 4,5 meter K2 hengelstok werp ik tegen een zandbank aan en om 19:21 uur draai ik binnen met twee botjes aan de onderlijn, lekker! 19:32 uur bij de  tweede draai komt botje nummer drie het strand op gedribbeld.

M’n buurman links, Ivan van der Est draait er ook een botje uit, maar de rest blijft visloos het eerste uur. Daarna is het nog niet veel, ik probeer het even vlak onder de kant met de feeder maar dat levert me niets op. Pas om 20:56 uur volgt botje nummer vier en ook de andere zijn bezig met vis te vangen. 21:07 uur nogmaals een botje.

21:22 uur een doublet botjes en ik draai nog steeds mee in de kopgroep, alleen Jan Dibbets staat één of twee visjes voor. 21:38 uur een botje.

Het laatste uur gaat het maar matigjes bij mij in de omgeving terwijl de eerst vijf vissers in het rijtje als een gek beginnen te vangen, de doubletten en tripletten vliegen me om de oren. Han van der Lek die de vis in het begin maar niet kon vinden, gaat ook als een speer. En met lede ogen moet ik toezien hoe de meeste me passeren.

21:49 uur nog een botje en met nog vier minuten te gaan en de gedachte God zegene de gooi, werp ik onder de kant in op 10 meter afstand. En ja, bij het eindsignaal om 22:30 uur komt botje nummer tien het strand op.

Zo zie je maar, het kan tijdens een wedstrijd zomaar omslaan in een half uur tijdsbestek, zo sta je 3 vissen voor en zo sta je er drie achter. Maar ja, dat is vissen he!
Het was in ieder geval weer een gezellig samen zijn en dat is leuk zo om je hobby te delen met gelijk gestemde.

De uitslag van de 2e avond competitie met de totaalstand tot nu toe: 03 juni 2017:

Van Han van der Lek krijg ik nog een restant aas mee, waarvoor nogmaals dank.

Vis greetz,

Willem


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Willem gaat vissen en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.