Zeebaars en zon in overvloed

Hey allemaal

Het ziet er naar uit dat de genomen maatregel, de zeebaarsbeperkingen, zijn vruchten afwerpt. In het voorjaar, tijdens de voorjaarstrek die de laatste jaren vooral langs de Belgische kust loopt, kwamen er al heel veel zeebaarzen voor zoals in de vorige jaren. De vangstbeperking zorgde er toch voor dat er heel wat mooie zeebaarzen teruggezet werden door de sportvissers. Al deze baars kon dus verder optrekken richting Nederlandse kustwateren. Daarbovenop zorgt het warme weer voor een verlengd seizoen en een opmerkelijk betere zeebaarsstand waar de sportvissers gretig gebruik van maken langsheen onze kusten.
In onze Voordelta is dit niet anders en ook daar kun je je hart ophalen aan een leuke zeebaarsvisserij.

Vorige week trokken we erop uit richting kop van Schouwen om daar ondiep tegen de zandbanken op zoek te gaan naar deze geweldige sportvis.

Het is een simpele visserij.  De stek kies je tegen een zandbank waar de stroming langs of overheen loopt, metertje of drie a vijf onder de boot en anker eruit. Wapperlijntjes van ongeveer 1.5 35/00 a 40/00 fluorcarbon, pennelrig met haken 2/0 en een steekzager hierop en dan wachten maar op die enorme dreun op je hengel.

We vingen tijdens de dag door regelmatig wat zeebaars met soms rustige momenten en soms heel hectische momenten met multiple hook-ups. Gewoon genieten dus!

Op de terugweg naar Colijnsplaat probeerden we nog even om een tongetje te verschalken maar hier konden we enkel wat toonhaai, kleine steenbolk en nog wat zeebaarzen vangen.

Toonhaaien blijven alom tegenwoordig in de Oosterscheldemonding….

…..en zijn schitterende sportvissen!

leuke baars op dieper water

Deze visserij loop nog ver door tot in oktober. Doe er je voordeel mee. De gewone bodemvisserij ligt momenteel toch nog even stil, geen schar, wijting, bot noch andere zijn er momenteel in voldoende mate. Succes!
Heb je vragen over deze visserij, dan horen we dit graag. In ons boek de Voordelta wordt deze visserij ook volledig uit de doeken gedaan. Hieronder nog een link naar een kort filmpje met wat sfeerbeelden.

https://www.facebook.com/wim.bresseleers/videos/2553456368030580/

Grtz
Wim en Nico

Terug op weg naar een volgend avontuur

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.