Zandmotorsessie maandag 6 Augustus 2018

Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen het weer eens proberen vanaf de Zandmotor, er staat een variabele wind, temperatuur 25 °C, warm en zonnig. Lw HvH 16:36 uur (-48 cm), hw 22:59 uur (+ 100 cm), (± 148 cm). Om 17:20 uur werp ik in met de 4,5 meter K2 hengelstok, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, korte wapperlijnen, haak f31\8, gevuld met een zeepier, steekzager, kweekzager of een combinatie hiervan, tommy lood 140 gram. Een kwartier later volgt de 4,5 meter Cobra GT, hoofdlijn 10\00 mm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag en een zelfde uitrusting. Het is druk op het strand, veel schelpen en botten zoekers en zwemmers die verkoeling zoeken. Sommige komen een praatje maken wat ik altijd wel gezellig vindt op z’n tijd.

Het water is kraakhelder, je kunt vanaf de kant meters ver weg de bodem zien. Niet echt ideaal, vissen zijn te bang om in het “zicht” gepakt te worden door een vogel en blijven liever wat verder uitzicht van het gevaar. Alleen de krabben en garnalen zijn actief en regelmatig is het aas eraf gevreten.
Als het water op komt is het gedaan met de helderheid, het wordt troebeler en ik heb hoop dat er nog wat naar het strand toe zwemt. Helaas blijkt dit ijdele hoop want er zit alleen apenhaar en darmzeewier op de lijn.
20:54 uur spoelen er nog wat botjes van een prehistorisch dier of dieren voor m’n voeten.  
Als je maar lang genoeg wacht, kun je vanzelf zo’n beest in elkaar knutselen :-). 21:15 uur hou ik het voorgezien, niets gevangen maar wel een heerlijke relaxmiddag aan het strand.
Vis greetz,
Willem 


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Willem gaat vissen en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.