Zandmotor vissessie Maandag 18 Juni 2018

Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het overgebleven aas opmaken vanaf “de Zandmotor” er staat een harde zw wind van 4 bft met stoten van 5 a 6 bft, temperatuur 16 °C, lw HvH 14:54 uur (-58 cm), hw 19:19 uur (+100 cm), (± 158 cm), stuifzand met een zonnetje erdoorheen. 15:40 uur start ik met de 4,5 meter K2 Titanium, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijntjes, kort en lang, verzwaarde metalen afhouders, haak Gamakatsu ls5013f\6 ~ Mustad 4, gevuld met een zeepier, zager, slik of een combinatie hiervan, tommy lood 140 gram, later als het water opkomt wordt de stroming heviger en schakel ik over op piramidelood 180 gram.  Een kwartiertje later volgt de Cobra GT met een zelfde uitrusting.

Bij het binnen draaien is het aas er regelmatig af, de garnalen doen hun werk. Wat ook opvalt is dat de bruine smurrie totaal is verdwenen. Maar er is iets voor in de plaats gekomen lange groene slierten darmwier  met kleine stukjes vuil wat je met je nagels van de lijn af moet pulken. Regelmatig slipt het topoog dan ook dicht met die zooi, het is niet anders.

16:14 uur zit er aan de metalen verzwaarde afhouders een zeebaarsje, 16:32 uur volgt er nog eentje aan de lange wapperlijnen.

En net als ik denk gaat het dan toch nog wat worden vandaag, is het een hele tijd niets meer. 18:36 uur komt er nog een botje bij. Het is inmiddels harder gaan waaien waardoor het stuifzand toeneemt, wat goed te zien is op de volgende twee visfoto’s. 18:53 uur een zeebaarsje.
Als de vloed bijna op het hoogste punt is komt er vanuit de zee nog een muntje mijn kant uitgerold. Een oogvondst, straks heb ik m’n metaaldetector ook niet meer nodig. Het is een Juliana 1 cent uit 1965, volgende keer hoop ik op een gouden tientje :-).
19:07 uur zie ik wat lichte tikken op de top en bij het binnen draaien komt er een bot het strand op gedribbeld.
20:30 uur ruim ik op en vertrek naar huis, het was weer een aangenaam tijdverdrijf.
Vis greetz,
Willem


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Willem gaat vissen en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.