Zandmotor aasopmaak sessie maandag 25 September 2017

Hallo vis vrienden,

Vandaag maar de gebruikelijke aasopmaak sessie, er staat een o-wind van 3 bft, temperatuur 18 °C, lw HvH 15:15 uur (-42 cm), hw 18:56 uur (+126 cm), (± 168 cm), zonnig en een vlakke zee. 15:20 uur gaat de eerste hengelstok erin een kwartiertje later volgt de tweede. Als ik de steun nog wat steviger in het zand zet komt er een kaakfragment met een kies erin aanspoelen, wat uiteindelijk na determinatie een prehistorisch stukje van een zwijn geweest is. Willy bedankt voor het helpen determineren.  De uitrusting is gelijk aan die van zaterdag. Het is bij de eerste draai al gelijk een en al ellende, apenhaar, apenhaar en apenhaar. Maar 15:57 uur zit er dan toch een botje bij.

Wetenschappers lopen af en aan op ” de Zandmotor” ze zijn weer eens bezig met rekenen. Hoeveel komt er bij qua zand en hoeveel verdwijnt er weer in zee. Wat is de meest gunstige stroming en de nadeligste. Van over de hele wereld komen ze kijken, die wetenschappers, want daar zijn de Nederlanders goed in, spelen met water en zand.

16:24 uur nog een botje, 18:13 uur een bot.

18:39 uur het vierde botje.

Het houdt niet over deze sessie, 20:00 uur ruim ik op en vertrek naar huis.

Vis greetz,

Willem


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Willem gaat vissen en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.