Winters dagje met voorjaarskarakter

Na een gezellig info dag voor de Gulp army leden, begint mijn vissers bloed toch te kriebelen, zeker bij het voelen van dat winterzonnetje.
Als ik dan ‘s avonds thuis kom, bereid ik vast een paar dingen voor en na een nacht slapen is het dan tijd om naar het water te gaan.

Eenmaal bij het water aangekomen zie ik tot mijn schrik dat er geen open plekje water beschikbaar is, mmmm, dit is uiterst vervelend had me helemaal ingesteld om hier te vissen.

Het grote water heeft wat open plekken, hoor ik van een bekende, maar besluit even bij een maat te gaan kijken en meteen even rond te rijden waar ik wil gaan zitten.
Omdat ik toch een beetje rustig wil, door de drukke periode van de laatste tijd en wat gaat komen, besluit ik mijn kruiwagen thuis te pakken en naar het water te gaan waar ik eerder al was, maar dan naar het grotere broertje ervan.

Tijdens het aflopen van het pad begin ik me af te vragen waar ik wil gaan zitten, ga ik ondiep vissen met het heerlijke zonnetje waar ik nu in loop, of toch wat dieper, als ik bij de eerste stek ben aangekomen, de ondiepe plaat, krijg ik niet echt het gevoel dat ik normaal wel krijg.
Ik zie toch meer heil in de diepere plekken nu en besluit iets door te lopen en daar op te bouwen.

Snel de hengels in op 5 en 7 meter en beaas ik met irish Cream, en de andere met een nieuwe boilie die we hebben mee gekregen zondag om te testen.
Wie weet levert hij nu al super resultaten, ik verwacht namelijk niet echt veel nu, het water een beetje kennende.

De gebruikte bollen.

Een van de gebruikte rigs

Na een paar foto te hebben gemaakt is en heerlijk van de natuur en Spiegel magazine genoten te hebben, ga ik dan toch maar is een lekker bakje koffie zetten.

Lekker bak uit het pruttelpotje!!

Heerlijk dit en het zonnetje waant me bijna in voorjaarssfeer, maar zodra de zon onder gaat toont koning winter nog een keer zijn koude streken en de temperatuur daalt sneller dan mij lief is.
Na een bak snert en nog wat foto’s gemaakt te hebben van de natuur, besluit ik me spullen te pakken, ti’s alweer aardig laat en verwacht niks meer.
Het vissershart is in ieder geval weer een beetje bevredigd, op naar de volgende sessie.

Genieten Pur Sang

Tight Lines,

Randy Muts


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Randy Muts en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.