Wedstrijdvissen met RZC, een dagje Nieuwpoort

Hey allemaal

Zaterdag 15 september was het eindelijk zover. Het wedstrijdnajaar 2012 van de Robbyfishclub ging van start. Deze wedstrijd werd vanuit Nieuwpoort gevist. De berichten van de voorgaande weken waren niet al te best, af en toe wat scharren en zo, maar geen grote aantallen.  Er waren 11 ingeschreven leden, omdat er de dag nadien een ploeg moest vissen voor de Beker van de Vlaamse Gemeenschap vanuit Blankenberge.
De dag voordien had er nog NW 6 a 7 gestaan hetgeen voor een enorme zwel in het water zorgde. Het weer op de dag zelf was echter goed, zonnig, ca 20 graden en een afnemende wind.

We kregen redelijk wat stroming te verwerken en ik koos direct om te vissen met dyneema op de molen. Stalen afhouders van 15 cm , amnesia 5.9 kg, kleur rood en haak maat 2. Al dan niet verzwaard.

Als aas had ik 600 gram zeepieren, tappen, 5 x vers en 3 x diepvries, 1 makreel en een handvol garnalen. Vooral de diepvriestappen en zeepieren brachten vis op. Met de makreel kon ik vooral tijdens de minder felle stroom de grotere scharren eruit plukken.

Reden hiervoor weet ik niet, maar ik viste toen onder de boot en denk dat de makreel, omdat het zo’n vette vis is, de vis lokte. Door telkens op dezelfde plek te vissen kwamen de beten feller en sneller. Af en toe kwam er ook een schol tussendoor, waarvan er redelijk wat te klein waren.

Verdere bijvangsten waren enkele wijtingen, één gul en enkele mooie tongen. Tijdens de kentering werd er af en toe nog wat gevangen tot de vloedstroom doorzette. Even probeerden enkelen met de spreader, maar dat wilde niet lukken vandaag. De vloedstroom was heel sterk en hierdoor werd er even wat minder gevangen. Daarna ging het weer goed los met verschillende tripletten.

Gedurende de dag heb ik verschillende keren mijn haaklijn stuk getrokken bij het onthaken van de vis. Daarna ben ik met dikker nylon gaan vissen en was dit euvel opgelost. Hierdoor verlies je minder tijd, omdat je niet moet liggen knopen tijdens de wedstrijd.

Dag winnaar werd Joël met 60 maatvissen, waaronder twee hele mooie tongen. Tweede was Sam die de overwinning op de andere boot  naar zich toe trok. Proficiat mannen. Binnen twee weken weer afspraak.

Tot binnenkort.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.