Was hij groot genoeg om niet de afwas te doen ?

Het is alweer een poosje geleden dat Celine mee geweest is. Maar nu is het dan zover. Onder het genot van een bak koffie wordt de lat hoog gelegd! Wanneer zij geen nieuw PR vangt wordt het afwassen vanavond! Dat is de afspraak. Dit doet mij besluiten om nog even een aantal buurtbewoners te bellen en deze uit te nodigen voor het eten, ik wil wel toekijken bij haar afwaskunsten.

Dan wordt het tijd om naar de waterkant te gaan. Een half uurtje later varen we weg, we beginnen met trollen. De eerste drie aanbeten die Celine krijgt worden niet verzilverd, enigszins met een verbaasde blik vraag ik haar of zij van afwassen houdt. Ik heb wel geluk dat ze in een goede bui is anders had ik zeker kunnen gaan zwemmen. In de paar uur dat we trollend vissen worden er diverse snoekjes gevangen, deze worden naast de boot van de haak ontdaan. Het wordt tijd om van hengel te veranderen, de aasvisjes vervangen nu de pluggen. We kiezen voor een visstek die afgelopen februari nog een aantal mooie snoeken heeft opgebracht. Het is Celine die de eerste aanbeet krijgt …. eerst gaat de dobber een paar maal op en neer, om vervolgens in een streep naar de overkant te vertrekken. Helaas, als je dit doet, dan heb je geen schijn van kans bij Celine, zij staat haar mannetje!

Wanneer de foto`s zijn gemaakt en de vis weer op weg is naar zijn volgende prooi wordt het tijd voor koffie. We zitten te genieten van de omgeving en kletsen wat, vooral over die heeeele grote snoeken, in de stille hoop natuurlijk dat we die vandaag ook nog te zien krijgen.

Dan is het mijn beurt, een van de dobbers loopt naar de overkant en heeft geen zin om daar te stoppen! Ik wacht niet, de haak wordt gezet. Deze rakker wil uit alle macht laten zien dat hij zich niet zo maar op de foto wil laten zetten. Al zijn inspanningen zijn tevergeefs, hij moet toch met zijn tegenstander op de gevoelige plaat.

 

We hebben nog een uurtje voordat het donker begint te worden. Dus die hele grote BAK moet nu wel opschieten om onze dagdromen waar te maken, anders mag Celine aan de bak! Dan hoor ik Celine zeggen: “volgens mij heb ik beet,” we kijken ingespannen naar haar dobber en zien dat deze een paar keer onderwater wordt getrokken, we wachten tot het moment dat de vis er langzaam met de dobber vandoor gaat Celine brengt haar hengeltop naar het water en krijgt contact met de vis dan wordt de haak gezet op dat zelfde moment reageert de snoek en trekt gelijk de hengel krom tot in het handvat…wauw! Het is duidelijk, dit is waar we van gedroomd hebben! Het zit nu aan de andere kant van de hengel en doet verwoedde pogingen om los te komen,hij haalt zonder pardon uit naar links, dan naar rechts…. schiet dan met al zijn kracht naar de overkant! Ondanks alle inspanningen lukt het hem niet om Celine in de problemen te brengen, ze houdt stand! Dan krijgen we de GIGANT voor de eerste keer te zien… okee, deze is groot! Volgens mij is zijn tegenstandster ook diep onder de indruk van zijn formaat, maar ze blijft geduldig en brengt de snoek naar de boot toe. Ze laat mij de vis scheppen. Wanneer de snoek uit het water wordt getild wordt haar omvang en lengte pas echt duidelijk. Er vliegt een harde YES door de lucht en de foto`s worden met een big smile gemaakt, kijk maar.

 

Diep onder de indruk van zo`n mooie snoek zet Celine de snoek weer terug, het duurt niet lang voordat deze langzaam wegzwemt. Met een gevoel van euforie laat zij ons achter, waar we op hadden gehoopt is ook gebeurt jippie!

We zijn duidelijk onder de indruk en genieten nog na. Wanneer we willen stoppen is het mijn dobber die er langzaam vandoor gaat. We kijken elkaar aan zou deze ook zo groot zijn als…? Wanneer de haak is gezet, hangt er een behoorlijk gewicht aan de hengel maar of deze……? Ook deze gooit alles in de strijd om los te komen, maar moet uiteindelijk toch toegeven dat er vandaag geen eer te behalen is als snoek zijnde en glijdt het schepnet in. Het is een mooie snoek maar kan niet tippen aan zijn voorganger.

Het is tijd om de spullen in te pakken en we gaan naar de erwtensoep. Maar allereerst gaan we de foto`s  bekijken. Na een heerlijk maal blijft de vraag: wie heeft nu de afwas gedaan? We kijken terug op een mooie dag, waar we mooie vissen hebben gevangen.

Een nieuwe afspraak is gemaakt. Dit zal in de wintermaanden zijn, dan zal de visserij veel taaier zijn. Al kunnen ze dan wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeel groot zijn!  

LOVE TO FISH

Pure fishing greetings

Jouke Timmer


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Jouke Timmer en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.