Voorjaarsdagje aan Westkapelle…

Hey allemaal

Vorige week een eerste keer naar Westkapelle kunnen varen. De visserij komt hier redelijk snel op gang, meestal met een hele variëteit aan vissoorten. De laatste wintervissoorten zijn dan nog vangbaar en de eerste zomergasten maken ook hun opwachting op.

Wij, ik, Yves en Paul dus naar Westkapelle. We pikten eerst ons aas op in Yerseke en hadden verder ook nog tappen, mesheften en inktvisstripjes bij ons. We ankerden op 15 meter diepte en begonnen te vissen met afgaand water. We kregen onmiddellijk beet en vingen dan ook snel de eerste wijtingen en scharren. Het overgrote deel was echter ondermaats.

Af en toe een maats visje, 15 graden, bijna geen wind en het zonnetje, je hoort ons niet klagen. Er lagen nog enkele boten in de buurt, maar die gingen verkassen rond de kentering. Wij bleven echter liggen en zouden de vloed afwachten.

De vloedstroom zette snel door en al snel vingen we terug vis. Het water werd echter troebeler en we merkten dat met de eb de zagers het beter deden. Nu echter waren het pieren en tappen die het beste waren. Er passeerde ook nog een gulletje en een mooie bot de revue.

De stroming werd na een tweetal uurtjes toch te fel en ik verkoos om het ondieper te gaan proberen. De stroming was hier inderdaad minder fel.

De aanbeten waren echter veel feller. Hetgeen ons al meer is opgevallen in het voorjaar: diep water, stille aanbeten, ondiep water, fel azende vissen. De vissen waren ook een maatje groter en er kam zelfs een tong boven.

Al bij al een mooie voorjaarsdag, een eerste kleurtje en de eerste tong van het seizoen. Voor herhaling vatbaar zou ik zeggen.

Grtz
Nico


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.