Voor het te laat is…………

Langzaam aan gaat de zeebaarzen-trek weer van start, helaas niet onopgemerkt door de commercie.

Jaarlijks worden grote hoeveelheden zeebaars weggevangen, niet alleen door de Franse vloot maar ook de Nederlandse kotters weten er wel raad mee. De route die de zeebaars aflegt naar noordelijke wateren is bekend of wordt door allerlei technische middelen ondervangen.
Vervolgens worden hele scholen/populaties onderschept en weg gevangen, een quotum bestaat er niet dus vangen wat je vangen kan. Alleen al aan de Franse kant werd vorig jaar ruim 700 ton zeebaars buit gemaakt, als de prijs niet goed is worden simpelweg tonnen doorgedraaid.


Belangen organisaties doen hun best maar worden niet gehoord, de commercie speelt een veel belangrijkere rol, de inkomsten voor de beroepsvisserij, de tussenhandel, detailhandel de afgedragen belastingen, de economie, het is allemaal veel belangrijker, de rest………..bijzaak.
De mensheid is perfect uitgerust om langzaam maar zeker de zeeën leeg te plunderen, niet alleen de zeebaars maar vele andere soorten zullen naar de toekomst verdwijnen, een schoolvoorbeeld is de blauwvin tonijn.
Het is simpel, de mens maakt meer kapot dan de natuur ooit kan goedmaken, de vraag is niet of het gebeurt, de vraag is hoe lang nog voor de zee leeg is als het zo door gaat.


De alarmbel rinkelt bij o.a.:

>>Irishbass<<
>>ukbass (B.A.S.S.)<<
>>sosbar<<

Helaas wordt hij niet best gehoord.  >>ALARM<<

Enfin, kan er nog wel een boek over schrijven maar kijkt u zelf even, dit is slechts een heel klein topje van de ijsberg.

Een blik aan de Franse kant zegt u, ga u gang:  http://wildenberg.blogspot.com/