Vis in overvloed….

Hey allemaal

 Zaterdag ondanks de verwachtte wind, toch een dagje gaan vissen samen met Leo, die zoals gewoonlijk weer voor topaas zorgde. 

Mijn doel was om aan de R1 te gaan, maar de golfslag was voorbij de R5 toch iets te veel en ik besloot om mijn stekje aan de R5 op te zoeken. Hier lag het echter vol boten, waarschijnlijk een deel Deltavissers die aan de wedstrijd meededen.

Na een beetje zoeken toch een plekje op de juiste diepte kunnen vinden.
Er zat vis zat, schar, bot en wijting, maar de scharren waren meestal aan de kleine kant. De spreader ving vooral in het begin heel goed, is toch echt een toppertje als de stroming niet te fel is!

Het heeft echter geen zin om een kinderschool boven te halen, je aas mindert zienderogen en je wordt er bepaald niet blij van en we besloten om te verkassen naar een stek aan de R9. Een stekje waar ik eerder al leuk vis ving: mooie gul, schar, wijting, tong en zeebaars. Die twee laatste waren ons doel maar ook hier zat het vergeven van de kleine vis.

Niet normaal hoeveel vis er momenteel zit…Al snel beslisten we om een derde stekje op te zoeken. Hier zat beduidend minder kleine vis en konden we hier, vooral toen de stroming wat afnam, mooie vissen vangen op zagers, schar, wijting en ook enkele mooie schollen die voor een leuke dril zorgden.

Terug in de haven zakten we af naar eetcafé ‘De Vismijn‘, topservice en lekker eten voor een zacht prijsje.

Een mooi einde van een superleuke dag met Leo. Tot de volgende.

Groeten
Kevin.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.