Verplicht binnen blijven maar plan B draait goed uit…

Hey allemaal

Gisteren Paul en Stef te gast aan boord gehad om samen op jacht te gaan op toonhaai. Het plan was om buitenkant Neeltje Jans te vissen op haai en in de avond nog even tegen een zandbank te gaan liggen voor zeebaars.

92 cm voor Paul.
97 cm voor Stef.

De noordwestenwind gooide echter roet in het eten en de zee lag er buiten al heel beroerd bij. Kevin lag buiten te vissen en zei eigenlijk dat het zo goed als niet te doen was. Naar buiten gaan was dus geen goed idee.

Eerste stekje van de dag, zuid van de Roggenplaat op 16 meter waar we het einde van het afgaand water nog net meepikten. Tij tegen wind beloofd nooit veel goeds en echt lekker vissen was het niet. De boot gaat dan namelijk tussen wind en tij een beetje zoeken en ligt niet stabiel dan. Zelfs de driftzak kon dit niet verhelpen. Tijdens de kentering heb ik beslist om de zuidelijke kant van de kering op te zoeken omdat ik daar veel sneller opkomend water zou hebben. Onderweg passeerden we nog enkele zeehonden die lekker in t zonnetje lagen te rusten.

Een oud stekje, waar ik vroeger veel meer viste. Zou het nog iets opleveren? Hier kon ik altijd wel wat verschillende soorten vangen zoals tong, schar, bot, zeebaars en natuurlijk ook toonhaai.

Het duurde niet lang en Stef had de eer de eerste te vangen van de dag, 97 cm pure sportvis! De vloed kwam er redelijk snel in en het zeetje werd dan ook aangenaam om te vertoeven. Regelmatig beazen en volhouden, meer konden we niet doen. Ik kon er kort na elkaar twee vangen.

Regelmatig kwamen er kleine steenbolkjes boven en ook een horsmakreel zorgde voor een beetje actie. Enkel Paul, die aan de stuurboordkant zat kon geen haai vangen, één beet gemist maar verder niets. Ik zei al tegen Paul dat ik niet zou kunnen slapen als hij er geen kon vangen. Toen er weer wat actie aan bakboordkant kwam, lieten we Paul aan de bakboordkant meevissen en de laatste van de dag was voor hem, 92 cm! Top gedaan Paul (mijn nachtrust gered, haha). Tegen 2200u waren we weer terug in de haven, plan B was mss toch niet zo slecht! 6 toonhaaien tussen 85 en 97 cm (4 stuks op heremietkreeft en 2 stuks op steekzagers). Het was een fijne dag!

Grtz
Nico


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.