vangstberichten:1e NFB competitie strand Katwijk aan Zee

Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 1e NFB (Nederlandse Federatie van Brandingssporten) competitie aan het strand van Katwijk aan Zee met het 1e team van Ter Heijde aan Zee, samengesteld uit Captain Ed van Zanten, Jan Groenewegen, Paul van Boheemen, Han van der Lek en Willem Louman. In “de Mijlpaal” krijgen we steknummer 7 toegewezen en ik mag het proberen in het C-vak. Maar voor we weggaan krijgen we een bait weaver als jaarlijks cadeautje, tenminste de vissers die ingeschreven staan voor vier wedstrijden.

We worden keurig met de trekker weggebracht en het weer is schitterend, was er in het begin van de week nog een 6 a 7 bft voorspeld staat er uiteindelijk een variabele wind van 2 bft wel nog aardig koud in het begin met 5°C maar als het zonnetje begint te schijnen is het perfect visweer. En ik heb er zin in, eindelijk weer eens een wedstrijd aan het strand, naar mijn idee altijd lekkerder vissen dan de kanalen. Lw meetpost Noorwijk 07:37 uur (-68 cm), hw 12:36 uur (+77 cm), (± 145 cm).

Om 09:00 uur mogen we beginnen en ik start met de 5 meter Shimano Surf Leader 500 BX-G, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijntjes haakje f31\8 ~ f314\10 gevuld met een pier\slik of een combinatie hiervan, tommy lood 160 gram ~ plat lood 142 gram. De eerste worp gaat gelijk fout als ik de lijn strak wil draaien zit er bij de klip niets meer aan. Op nieuw een lijntje eraan gehangen en 2 minuten later ligt ie er opnieuw in. Een slecht begin, gelukkig wordt het vrij snel goed gemaakt door de tikken op de top die al snel volgen en om 09:19 uur draai ik een doublet boten naar binnen van 42 cm en 27 cm, mooi, gelijk gerevancheerd. 09:49 uur volgt er een tweede botje.

Om me heen komt er ook vis het strand op. 10:26 uur komt er weer een botje bij, 10:36 een paar tikjes en er zit een mooie 30+ bot aan het haakje.

De volgende vergeet ik te fotograferen, ik schakel over op de groene cobra stok eens kijken hoe die werkt op het strand. Nou machtig mooi kan ik zeggen, het werpen is even wennen met een verzwaarde butt (die er overigens in 3 trappen in zit en er eventueel uitgehaald kan worden) maar wat een beet registratie. 10:55 uur de zwin is aardig vol gestroomd tijd om daar eens een worp te wagen niet lang daarna geeft de top van de cobra netjes aan dat er een visje zit te peuzelen aan het aas en er komt een botje het strand op. 11:11 uur volgt er nog een botje, ze worden wel steeds kleiner maar vis blijft vis en bij m’n buurmannen komt er maar weinig meer naar boven.

11:39 uur volgt er weer een mooie en om 11:54 uur weer een klein botje.

12:17 uur weer een mooie bot.

Om 13:00 uur is het weer afgelopen om op de trekker te wachten duurt me te lang dus besluit ik te lopen, een beetje conditie training kan geen kwaad. Terug in “de Mijlpaal” hebben Paul en Ed het prima gedaan. Paul een 14e plaats (3e in het vak) en wint hiermee een vis sweater. Ed een 17e plaats (4e in het vak) en wint een yuki koker. (Mooi om die stok van de vorige keer in te doen Ed :-).

Zelf eindig ik op een 36e plaats (8e in het vak) en Jan en Han weten helaas niet te scoren dit keer. Mooi voor ons korps want de 3e beste resultaten gelden bij de NFB. Wat ons als korps een 1e plaats oplevert.

En bij de tombola win ik nog een vaas.

Zodra ik de uitslag heb plaats ik hem hier weer.

Vis greetz,

Willem


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Willem gaat vissen en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.