vangstberichten: zaterdag 29 augustus 2015

Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee met de 12e Rozenburgse Landtong opruimdag, het is verzamelen in “de Veerheuvel” waar we worden toegesproken door Koos Hübbers samen met zoon Bjorn de initiatiefnemers van dit evenement (Facebook: Rozenburgse-landtong-opruimdag). Het is de bedoeling om al het zwerfvuil achtergelaten door vissers en recreanten en wat aangespoeld is uit zee te rapen in af te voeren in plastic zakken.

Eerst worden we ingedeeld in groepen zodat de verschillende gebieden aan de waterweg en Calandkanaal aan bod kunnen komen. ook worden er plasticzakken en handschoenen uitgedeeld. Mijn groepje wordt gesplitst en begint pal achter de kering, de andere helft begint achteraan en al rapend komen we elkaar tegemoet.

Dit jaar lag er iets minder vuil langs de waterweg als andere jaren maar dat het nog steeds nodig is, is zeker veel lege of halfvolle blikjes, plastic, touw enz. enz. Aan de zijde van het Calandkanaal was meer vuil aanwezig.

Tussen de middag eten we even een hapje in “de Veerheuvel” en na het eten vissen we gezamenlijk in het Calandkanaal, een gedeelte gaat naar beneden op de stenen vissen, om het al dobberend te proberen, hopend om een zeebaars aan de haak te slaan. Maar die laten het helaas afweten.

Ik vang wat wijtingkjes en steenbolken. Maar erg groot is het nog niet.


Nadat we gevist hebben gaan we weer terug en krijgen we de gebruikelijke tombola. De eerste ronde win ik een pen\potlood set met papier, de 2e ronde een lifesafe hammer (kun je ook een vis weidelijk mee doden), de 3e ronde een hoofdlampje makkelijk als extra lampje om in de auto te bewaren en de hoofdprijs ronde een Abu Garcia Cardinal zeemolen met 2 spoelen (ook een goed idee om in de auto te bewaren) ben je een keer je molen vergeten heb je altijd een extra bij je.

Tot slot is er dan de gebruikelijk goodiebag, Koos bedankt nog even alle 12 sponsors door ze bij naam te noemen en bedankt iedereen voor zijn komst.

Koos en Bjorn weer bedankt voor alle tijd en moeite die jullie erin hebben gestopt. En aan de vervuilers neem a.u.b. je rommel mee en gooi het in de vuilnisbak. Denk na, als je op een stek nog een volgende keer wil recreëren of vissen.

Vis greetz,

Willem


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Willem gaat vissen en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.