vangstberichten: zaterdag 24 oktober 2015

Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee met de federatief kampioenschap zout in “de Dintelhaven” wel een vreemde stek voor een zout kampioenschap maar kennelijk geen probleem voor de 125 deelnemers. In de “Nieuwe pionier” krijg ik steknummer 14 toebedeeld het a vak in het smalle gedeelte. Er staat een zzw-wind van 4 bft, temperatuur 12 °C, lw Dintelhaven 08:45 uur (-38 cm), hw 13:06 uur (+105 cm), (± 143 cm), droog.

Om 10:00 uur mogen we beginnen en ik start met de K2, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag onderlijn wapperlijntjes haakje f31\8, gevuld met een pier\slik\zager of een combinatie hiervan tommy lood 150 ~ 160 gram. Afgewisseld met de Tubertini feeder met een dito uitrusting. 10:13 uur wat trillinkjes op het topoog en ik draai een zwartbekgrondel de kant op, gelukkig boven de 10 centimeter dus de 11 centimeter op de kaart. 10:48 uur een tweede bij mij op de maatlat nog net boven de 10 cm maar helaas bij de controleurs net niet dus een 1 punter.

Hier en daar komt er wat vis naar boven in de vorm van botjes, grondels, zeebaarsjes en spieringen maar wild is het niet. 11:20 uur een zwartbekgrondel, maar weer een 1 punter. 13:15 uur een spiering goed voor 20 centimeters.

M’n linker buurman neemt m’n lijn nog een keer mee die tussen de stenen gemangeld wordt, gelukkig vindt ik later m’n loodje met onderlijn nog terug. Nieuwe voorslag erop en gaan maar weer, komt er onder de kant een sleepboot aan varen lijn laag houden dan maar, pang knap alles weg. Om 14:00 uur is het weer afgelopen en met 4 vissen totaal 33 cm een niet al te best resultaat gehaald. Volgende keer beter maar weer. En iedereen bedankt voor de felicitaties voor m’n verjaardag.

Van Ed van Zanten en Jim Sonneschein krijg ik nog het overgebleven aas mee waarvoor nogmaals dank. Kan ik morgen mooi meedoen met de Hoekse strandvissers.

De uitslag: (Gebruik Ctrl + scrollmuis om bericht groter te maken) :

Dames:

Jeugd:Heren:Dames, jeugd en heren gefeliciteerd!

Vis greetz,

Willem


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Willem gaat vissen en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.