vangstberichten: woensdag 31 augustus 2016

Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen op de Maasvlakte 2 (MV2), er staat een wzw-wind van 3 bft, temperatuur 19 °C, hw HvH 15:16 uur (+118 cm), lw 20:09 uur (-59 cm), (± 177 cm). Zonnig en droog. Met het resterende aas van gisteren, pieren en zagers gaan we het weer proberen. Ook hier komt er net als ik wil beginnen een plaatselijke zeehond me begroeten, het lijkt wel of ze me beginnen te herkennen. Om 15:45 uur begin ik weer met de 4,5 meter Grauvell Vertix Moonlight, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijntjes, haakje f314\8 ~ls5013f\6 gevuld met een pier\zager of een combinatie hiervan steel lood 150 gram ~ tommy lood 160 gram.  Na een kwartiertje volgt de 4,60 meter Tubertini feeder, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, voor de rest een zelfde uitvoering.

Er gebeurd maar bitter weinig, af en toe zit er een krabbetje aan de haak, en verraad het topoog door kleine trillinkjes dat er garnalen aan het eten zijn. Vreemd eigenlijk, de wind is goed en met 3 bft zou je normaal gesproken toch ook hier kleine zeebaarsjes vangen. Maar niets is minder waar, geen tikken, geen doorbuigers. Wel geniet ik van de omgeving, je moet er tenslotte maar het beste van maken.

Na 3 uur vissen, om 18:45 uur begin ik op te ruimen en verwacht ik met een 0 naar huis te vertrekken. Als ik de laatste stok binnen draai, de feeder, denk ik, zie ik het nou goed? Dat lijkt wel een opengesperde bek van een vis aan de haak. En ja warempel ,de 0 is me bespaard gebleven met een kleine pieterman.

Vis greetz,

Willem


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Willem gaat vissen en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.