Vangstbericht van de Oosterschelde.

Hey allemaal

Zoals je in een vorig vangstbericht kon lezen, ligt onze boot momenteel in Breskens. Om de vangsten op de Oosterschelde en de Voordelta niet uit het oog te verliezen, hebben we enkele volgers van het eerste uur gevraagd om ons regelmatig op de hoogte te houden van hun vangsten.
Vorige zaterdag viste Kevin vanuit Colijnsplaat op drie stekken op de Oosterschelde: aan de SVK12, de R22 en aan de Vlietepolder.

De eerste stek, aan de SVK12 lag hij op ca 18 meter en ving hier redelijk veel vis (schar en wijting), maar het overgrote deel was ondermaats.

De wind viel uiteindelijk wel mee en hij verkaste naar de R22 op 23 meter, waar de vis iets groter uitviel.

Hier pakte het anker niet goed in de felle stroming. Hij heeft een beter anker op het oog. Benieuwd of dit model beter resultaat geeft?

Uiteindelijk met de vloed op 35 a 40 meter aan de Vlietepolder geprobeerd voor een gulletje, maar alleen dikke steenbolken daar. Misschien is het water nog te warm, maar gul is daar nog steeds niet te bespeuren.

Grtz
Nico


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.