Trollen met Greys

Goedemorgen rovertjes

De maand Januari is weer aan flarden geschoten , en ja hoor voor de Pappie ging het als een fluitje voor een cent .

IMG_1673

Ik zelf vis het liefst met een simpele opstelling , zoals hier boven aangetoond .

De Greys trolling dobber liefst 40gr gebruik ik met een stuitje juist uit gebalanceerd, en het mag best iets meer zijn dan er op vermeld staat , hierdoor blijft de vis beter onder en is de weerstand minder bij een aanbeet.

vlcsnap-2016-12-13-17h52m25s034

Het onderlijntje en het belangrijkste vind ik dan zelf , gebruik ik meestal fireline 80lbs beresterk of anders een fluocarbon lijn ook 80lbs minder ga ik niet voor want de snoek kijkt niet naar een dune of een dikke lijn dus kies maar voor een dikkere , geloof me vrij .

vlcsnap-2017-02-08-17h07m42s478Natuurlijk als je met een onderlijn vist zoals ik moet je geen sigaret meer opsteken , zoals ik vorige maand meemaakte , maar dat is een ander verhaal.

Als ik de dobber zie wegschieten , neem ik de hengel in mijn hand , ik vis nu met de mitchell een topper van jewelste voor deze visserij IMG_1676Dan zet ik de molenhendel open en neem de lijn tussen mijn vingers en van het moment dat de lijn gaat lopen sla ik aan en nog nooit , maar echt nog nooit heb ik al een snoek dood achtergelaten of moeten opereren .Ok ik los er ook wel eens een vis maar thats the part off the game .

IMG_1675

De Mag pro zoals hierboven aangegeven is 15/50 grams en is een juweeltje om in je hand te nemen gewoon voor deze visserij een topper .

IMG_1619

De molens waar ik mee vis kan ik kort over zijn gewoon weg een goed molen met perfecte slip meer moet dat niet zijn .

IMG_1677

Deze molen is mee met zijn tijd en heeft alles wat hij moet hebben ,en heel belangrijk een perfecte slip .

Deze heb ik opgespoeld met de nieuwe Spiderwire line 8 x gewoven 20% de laatste nieuwe gewoon smooth zoals de lijn zelf zegt op de verpakking , zeer zacht en gewoon goed .

IMG_1623Alleen wanneer er veel dressuur op het water zit gebeurt het wel eens dat ik met een andere onderlijn vis dan wat ik normaal doe , maar dan is het gewoon om de dressuur te doorbreken .

IMG_1671

Dan neem ik meestal een fluocarbon onderlijn met een enkele haak bovenaan die ik door een middel van een stuitje kan verschuiven naar gelang de vis met onderaan een dreg.

Ook hier geldt voor mij dezelfde regel bij een aanbeet niet te lang wachten en slaan .Dit was de laatste sessie  in Januari gewoon de lijn die je moest hebben een staaldraadje of een dikke fireline haalde niets uit precies of de snoeken konden lezen . Het waren weliswaar geen monsters maar bij avond zaten Rick en mezelf toch lekker in de dubbele cijfers en daar doen we het toch voor .

IMG_1626

We visten lekker door tot we onze dobbers niet meer zagen en pakten daarna na een heel vreugde volle dag tevreden terug naar huis .

Net voor het afsluiten kregen we nog een dubbele dril van broer en zus en was dus de dag helemaal compleet .

IMG_1628

Tot besluit wat zeggen we dan bedankt Rick Barten en de Prowla -Greys sleepdobber moet je hebben gewoon goed .

tot de volgende rovers

van de Pappie

 


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Berkley Boys en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.