Topwater

Helaas ben ik een week of 3 a 4 niet aan de waterkant geweest, de oorzaak: een schouder/nek “blessure”
Wel hier en daar wat wezen kijken maar het is op alle stekken opvallend stil, ook de berichtgeving is magertjes, het een en ander komt of pas zeer laat op gang of de zeebaarsvisserij maakt een sprong achterwaarts.
De laatste 3 jaar is het al geen vetpot maar dit jaar is tot zo ver gewoon teleurstellend.
Al met al toch hier en daar een lichtpuntje, de laatste week lijkt het wat aan te trekken, laten we hopen dat deze tendens doorzet.

Vanmorgen de spinhengel maar eens opgezocht, het plan was een niet te lange sessie, niet te lang om de boel niet te forceren.
Begonnen met een oppervlakte plugje, al vrij vlot wat kolkjes achter de plug, en warempel een eerste aanval, een forse kolk maar helaas een misser.
Vaak als de baars de haak niet heeft geraakt komt hij nog wel een keer voor een volgende aanval, slechts 2 worpen later in 1 maal raak, na een spectaculaire aanbeet kon ik een leuke baars van ca. 45 cm landen.
Even later zag ik vlak voor m,n voeten in het glasheldere water een schim achter de plug en wederom een succesvolle aanbeet, ditmaal een baarsje van een cm. of 35 maar de pret was er niet minder om, het prachtige schouwspel maakte het formaat meer dan goed.

De plug in kwestie was een Ima Skimmer, een zeer fijn oppervlakte plugje dat niet alleen een machtige actie laat zien maar ook belachelijk ver werpt, nog belangrijker voor vandaag de vangende plug.
Na een kwartiertje stilte volgde er een kolk achter de Skimmer a-la zeehond, een adembenemde misser die de plug totaal uit z,n baan sloeg, 2 meter verderop volgde een tweede “explosie” gevolgd door een gillende slip, helaas van korte duur, de haak loste en ik een illusie armer.
Wel volgde er nog een paar baarzen, allen van een redelijk bescheiden formaat, in totaal 7 vissen, de grootste ruim een halve meter lang, 2 stuks van rond de 40 a 45 cm en wat baarsjes rond de minimum maat.

Al met al een fantastische sessie, niets kan mij meer boeien dan de visserij met oppervlakte pluggen, en i.c.m. een lichte uitrusting kan ik geen mooiere visserij bedenken.
De uitrusting voor deze sessie bestond uit een Lucky Craft ESGII spinhengel, 2,60 lang en een werpgewicht van 2,6- tot 23 gram voorzien van een Daiwa Certate 3000, als lijn 12/00 Fire-Line met een korte voorslag van kleurloze Amnesia 9,1 kg. zoals al gezegd: de vangende plug: Ima Skimmer in de kleur “Smoking Ghost Shad”