Topwater zeebaars

Na een zeer taai weekend op het zoete, waren de omstandigheden op een vrije maandag ideaal om wraak te nemen op het zoute water. Een vismaat mocht ook mee om kennis te maken met het kajakvissen. En dan ook meteen een van de mooiste visserijen. Met de oppervlakteplug op zeebaars.
In het begin was het wat onwennig voor hem maar al snel kwam hij er achter dat het varen met de Hobie echt super relaxed is. We waren vrij vroeg op het water en het duurde lang voor we wat actie kregen. Maar na een paar uur hadden we ze dan eindelijk gevonden. Op minder dan een meter water kregen we prachtige aanvallen op de Lucky craft Sammy. Het blijft fantastisch om te zien hoe ze er achter aan komen. De plug zigzaggend over het water, een dikke boeggolf erachter en dan de aanval. Vaak niet meteen raak maar als ze hem echt willen dan knallen ze er de derde keer wel op. Na een uurtje was het feest al over maar het was het meer dan waard. Eindstand 4-3 voor ondergetekende.

Op de terug weg kwamen we nog een groepje duikvogels tegen waarvan ik de naam niet wist, na wat navraag blijkt het om Geoorde futen te gaan..

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Ronald’s Visblog en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.