The modern things

Al enige tijd werd mijn aandacht getrokken door het dropshotvissen en de daarbij behorende vangsten. Ik heb wel het een en ander aan kunstaas visgerei liggen, maar van het dropshotten had ik nog geen materiaal aangeschaft. In de laatste week van 2017 een Savage Gear Finesse dropshothengel aangeschaft samen met wat haakjes en de nodige shadjes, fluorcarbon lijn enz. Net voor de jaarwisseling eens een poging gewaagt om te dropshotten. Lange tijd geen actie. Twijfels sloegen al snel toe, doe ik het wel goed, zit mijn haak wel goed, gebruik ik wel het juiste shadje, is mijn dropshot onderlijn wel goed. Pfff “the modern things”(Bjork) geven weer heel wat stof tot nadenken. Maar eens een fluorshadje op de haak geprikt en weer verder met werpen. Dan opeens uit het niets knalt de hengel krom, een reuze baars, snoekbaars, nee, na een korte dril komt er een snoek van ruim 70 cm in het net. Wat een goed begin van deze nieuwe visserij.

In de maand januari nog wat stekken in de Oude Maas bevist maar zonder resultaat, wel hier veel van geleerd.
Vandaag de laatste zondag van januari 2018, nog maar eens op een van m’n zomerse zeeltstekken gaan vissen in de hoop een dikke baars te vangen. Vele worpen gemaakt met shadjes in allerlei fluo kleuren zonder resultaat. Snel, heel langzaam, nog langzamer indraaien, in het midden, langs de kant… inmiddels van alles geprobeert. Dan nog maar eens een natuurlijk gekleurt shadje op de haak geprikt. En ja hoor, na een paar worpen knalt de hengel krom, geen baars zo te voelen.

Mijn gevoel laat mij niet in de steek, even later komt een mooie snoek onder de kant klaar om het net in de gaan. Het haakje zit net als vorige keer keurig netjes voor in de bek van de snoek, een ding dat mij uitstekend bevalt. Geen operaties om de dreggen uit de bek van de snoek te krijgen. De snoek glijdt terug het water in en zwemt met een krachtige staartslag weg. Ik blijf nog even doorvissen, genietend van een toch veel te vroeg ontluikende natuur. Waar zijn die winters gebleven…..


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Rieg’s vis weblog en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.