Taai, maar subtiele / lichte visserij bied mooie dagen.

Afgelopen weekend was het sprokkelen voor een baarsje, hier en daar enkele vissen, je moet het gewoon treffen om een schooltje te vinden.
Afgelopen maandag was zo,n dag, eerste uurtje niks, het leek weer een taaie sessie te worden, stukje verkast en maar eens in de diepte proberen met softbaits, de oppervlakte visserij gaf “niet thuis”
Je gaat dan denken dat de baarzen er gewoon niet zijn, niets was minder waar, in de eerste worp met de softbait was het raak, het ding had amper de bodem geraakt, BAM, mooie baars van 45cm.


Dit ritueel herhaalde zich keer op keer, zowat iedere worp was een beuk op de St. Croix, ongekend, op dezelfde plek waar ik al een uur gevist had met oppervlakte plugjes.
Ze zaten gewoon diep en bleven daar ook dus, alle aanbeten volgden vlak boven de bodem, mogelijkerwijs werd er louter en alleen op zandaal gejaagd (?)
Enfin, in een tijdsbestek van pak hem beet 2 uurtjes was het “feest”, dik in de dubbele cijfers met zelfs een 8 a 9 baarzen die qua afmeting tussen de 45- a 50cm zaten.
Prachtige visserij met een lichte uitrusting, ze knokken als mallen aan een hengeltje in de “light” klasse, genieten…..


Enkele dagen later in de avond was het wederom “bingo” ineens waren ze er, zo tegen de schemer klapte de eerste baars met volle overgave op het poppertje, ditmaal dus wel aan de oppervlakte.
Niet de eerste maal dat de popper favoriet was, juist met rustig tot windstil weer wil dit stukje kunstaas wel eens “hoge ogen gooien”
“By far” de mooiste visserij, de popper rustig z,n werk laten doen, zeker niet te snel, en telkens was er vlak voor de klappers kort voor de kant een ware “explosie” achter de popper en even laten een kromme hengel.


Struinend lang de Oosterschelde dijk was het iedere 10- a 15 mtr. raak, nooit te lang op 1 plek blijven staan, na een aanbeet zijn de overige baarzen verschrokken!
Al met al een zeer leuke avond met bloedstollende aanbeten en een leuk aantal baarzen, geen monsters maar mooie maatse vissen.
Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij vermelden dat tussen deze heerlijke sessies een paar slechtere dagen zaten, zelfs een blank, maar goed bovengenoemde sessies doen die snel vergeten.