Taai dagje op zoek naar zeebaars

Hey allemaal
Manmanman, wat een nazomertje zeg. Zaterdag was het echt zalig toeven op t water. Vanaf 1 oktober is het als hengelsporters weer toegestaan om één zeebaars/man aan te landen. Hoog tijd dus om een zeebaarssessie te houden.
Alle trukken uit de kast….
….maar niks mocht baten.
Samen met Maxim hebben we de hele dag verschillende visserijen toegepast. We begonnen met wat driften rond de noordelijke pijlers van de zeelandbrug. Maxim met kunstaas en ik met een wapperlijn beaasd met een zager. Dat viel al niet mee, want we kregen geen enkele aanbeet, zelfs niet tijdens het ankervissen!
Dan zijn we naar de Oosterscheldekering getrokken en hebben daar op anker aan de gele boeien dam07 en dam01 uiteindelijk tussen de talrijk aanwezige steenbolkjes en wijtingen welgeteld één dikke zeebaars kunnen vangen. 
Zomers tafereel, en dat in oktober!
Op de terugweg hebben we nog wat gedrift over de oesterputten, waar wel veel activiteit was, maar ook hier konden we geen aanbeet verzilveren.

Kevin.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.