Strandvissen Maasvakte 2 (MV2) slag 5 Zondag 15 Juli 2018

Hallo vis vrienden,

Omdat ik nog een restantje aas over heb besluit ik maar eens om er een vissessie aan de Maasvlakte 2 van te maken. Niet dat ik veel zal vangen met dit weer, het is tenslotte geen zw-wind, meer effe relaxed pootje badend vissen. Ik besluit om wat later te gaan i.v.m. de drukte, maar desondanks dat staan er nog aardig wat auto’s geparkeerd aan beide zijden van de straatweg. Op slag 5 zelf vindt ik vrij makkelijk een parkeerplaats dus dat is mooi meegenomen. Er staat een n-no wind van 3 bft, temperatuur 22 °C, hw HvH 17:17 uur (+119 cm), lw 22:19 uur (-79 cm), (± 198 cm). 17:40 uur werp ik in met de Tubertini feeder, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, oranje mks afhouders, haak Mustad Ultrapoint Nordic Bend 4446np-bu 6, gevuld met een stukje leeg gestreken zeepier deze werp ik op zo’n 15 meter uit de kant op zoek naar botjes. Een kwartier later volgt de 4,5 meter Cobra GT gevlochten lijn, power pro 010\100 mm met een nylon tapse voorslag, lange wapperlijnen haak Gamakatsu f31\8 gevuld met een zeepier, oude steekzager, kweekzager of een combinatie hiervan.

Nauwelijks zit ik op m’n viskist of m’n feeder begint te tikken, ik denk leuk er zitten botjes onder de kant. Na twee slagen binnen gedraaid te hebben denk ik, hee het is een grote bot, weer twee slagen verder als de feeder een aantal maal volledig krom trekt en er een rondvis aan de oppervlakte strijd toch een zeebaars. Maar een maal op het strand getrokken blijkt het een goudharder van 43,2 cm te zijn een nieuw p.r. en een nieuw Eurovissers record wat op mijn naam staat met 20,8 cm. Heel verassend zo’n vangst op zo’n warme dag.

Een klein wonder, dat het haakje niet kromgetrokken is, normaliter is deze haak alleen geschikt om kleine botjes onder de kant te vangen, dat de haak keurig om de lip heen gekruld zit heeft m’n vangst gered. 
Daarna is het niets meer met de vangsten maar dat maakt me niet uit de dag is sowieso geslaagd. Ik maak maar een paar strandfoto’s om de tijd te doden.

#strandleven:

21:11 uur vang ik een botje op de Cobra GT, 21:40 uur volgt er een tweede.
21:45 uur begin ik op te ruimen, bij het binnen draaien van de laatste hengelstok komt er nog een botje bij.
En tevreden rij ik naar huis.
Vis greetz,
Willem 


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Willem gaat vissen en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.