strandsessie zandmotor maandag 07 Augustus 2017

Hallo vis vrienden,

De laatste zeebaars sessie op de Maasvlakte 2 ging wel lekker, maar hoe is het op “de Zandmotor” ?, om hier een antwoord op te vinden, besluit ik er maar weer eens een sessie aan te wagen. Bij hengelsport Westland haal ik 50 piertjes en 1,5 ons zagers en van Leon krijg ik nog een overgebleven pakje van 50 piertjes gratis mee, top Leon kan ik voorlopig vooruit deze sessie. Er staat een wzw-wind van 3 bft, draaiend naar 1 bft nno, zonnig en droog, temperatuur 20 °C. Hw HvH 15:55 uur (+114 cm), lw 21:05 uur (-66 cm), (± 180 cm).
16:20 uur start ik met de 4,5 meter K2, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn lange wapperlijnen, haakje ls5013F\6, gevuld met een pier, zager of een combinatie hiervan, tommy lood 150 ~160 gram. Even verderop staan ook twee vissers, maar als ik in werp beginnen die net op te ruimen. Nog voor ik m’n tweede hengel in elkaar kan zetten, komen er twee belangstellende dames, die een strand wandeling maken van Hoek van Holland naar Scheveningen waar ze in een hotel verblijven. Ze willen het een en ander over het vissen en “de Zandmotor” weten dus ik vertel het een en ander.

Graag willen ze zien hoe ik een vis vang en ze worden op hun wenken bediend, om 16:30 uur na een paar lichte tikjes, komt er een zeebaarsje het strand op, een mooi begin. Na wat foto’s voor het vakantie album vervolgen ze hun weg weer en wensen me een goede vangst. Voor het “mooie” ben ik eigenlijk te laat begonnen, want vaak komen de zeebaarsjes mee met het opkomende water. Een 20 minuten later komt de 4,5 meter NBS Tornado erbij hoofdlijn 22\100 mm nylon en voor de rest een zelfde uitrusting. 17:11 uur komt er na een paar rammels op de K2 een doublet zeebaarsjes richting strand.

Hierna krijg ik nog een mooie aanbeet op de NBS hengel maar helaas is de vis niet goed gehaakt en zodoende komt er niets het strand op. Met het afgaande water heb ik er niet veel hoop meer in, maar ik sta wel lekker relaxed te genieten dus blijf ik maar. 19:00 uur krijg ik op de k2 een flinke doorbuiger, het binnen draaien gaat zwaar, en het lijkt erop dat er een flinke maatse zeebaars aan de haak zit. Zeebaars is het wel alleen niet aan de maat, de grootte weerstand wordt veroorzaakt doordat de haak in de buik zit en hij overdwars binnen wordt gedraaid, vandaar de weerstand.  Desalniettemin toch weer een vis erbij en dat geeft hoop.

Ik besluit om te gaan “knallen” (zover mogelijk weg werpen) en dat levert me om 20:06 uur weer een zeebaarsje op.

20:26 uur een zeebaarsje, 20:56 uur nogmaals een zeebaarsje.

Omdat er wat meer stroming staat zijn de aanbeten op afstand wat moeilijker te zien. Zoon Wilbert komt langs met z’n vriendin en na wat vage tikken, wel beet of geen beet? laat ik hem zien hoe hij het beste kan binnen draaien, dat doet ie goed. 21:30 uur voelt hij wat tikjes zegt ie en als hij doordraait wordt ie enthousiast, het zijn er twee pappa! Mooi toch!


21:43 uur een zeebaarsje, 21:50 uur nogmaals een zeebaarsje. Het is weer mooi geweest en ik besluit op te ruimen.

Bij het binnen draaien van de laatste hengelstok zit zeebaarsje nummer 12 eraan.

Zo zie je maar, niet verwacht en toch gekregen. Tot de volgende!

Vis greetz,

Willem


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Willem gaat vissen en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.