St. Croix Xtreme, “episode” 1 & 2.

Kort geleden heb ik voor de lichte zeebaarsvisserij in de Oosterschelde een ”St. Croix Legend Elite” aangeschaft, dit stokje is in alle opzichten subliem!!
De St Croix bevalt me zo goed dat ik al m,n lichte hengels van de hand gedaan heb om plaats te maken voor een iets zwaardere St. Croix, ditmaal de Xtreme in de “medium” klasse (5- tot 18 gram)
Lang verhaal kort: er moest gevist worden afgelopen weekend, de ondiepere stekken waren de laatste periode slecht, wellicht dat de baarzen meer en meer naar de diepere gedeelten trekken.


Een stek opgezocht waar het diepere water aansluit op een minder diep deel, en juist op de overgang van ondiep naar diep volgden de aanbeten.
Toen het water wat op kwam ging het even “los” een paar leuke baarzen in de 50+ categorie, volgevreten en sterk, de aanbeet c.q. dril was ultiem genieten met de St. Croix Xtreme, ongekend wat een snelle blank en wat een power er in zo,n licht stokje zit, wellicht kom ik hier later op terug in de vorm van een review.


Enfin, in een paar uurtjes mocht ik 7 vissen landden, stuk voor stuk sterk en volgevreten exemplaren, absoluut geen “monsters” maar gewoon mooie vissen, en zeker voor de Oosterschelde.
In een tweede sessie de volgende dag werd het verschil heel duidelijk, gestart op een ondiep gedeelte waar slechts een paar meter water staat, helaas, geen enkele aanbeet, alle voorgaande maanden was dit juist het stuk waar je zo goed als alle sessies een paar baarzen kon verwachten.
Langzaam “verkast” naar het gedeelte waar het een stuk dieper wordt, wat verder uit de kant, en jawel 10 minuten later een harde beuk op de Xtreme en even later een mooie vis.


In mijn optiek wordt het weer tijd voor minder snel geviste plugjes en of softbaits, niet te snel over het gedeelte vissen van diep naar ondiep gaf hier de doorslag, naar mate het water kouder wordt worden de baarzen trager.
Al met al geen vetpot, maar met 3 baarzen toch meer dan tevreden de 2de sessie afgesloten, wat betreft de “vuurdoop” van de “St. Croix Xtreme” ……………. Wat een subliem “juweeltje” de afbouw, de actie, de grip, etc “geniaal”.