Soms is het aardig afzien voor ons vissers.

Het snoek seizoen zit er weer op. In de afgelopen tijd zijn er weer mooie vissen het water uitgekomen, al waren de vangsten wel wat minder dan het jaar hiervoor.

 

Dat het vissen met doodaas in de laatste maanden van het jaar mooie vissen oplevert is geen geheim. Maar je moet wel over een portie geduld beschikken en daar hebben sommigen moeite mee. Soms maakt de snoek hier ook dankbaar gebruik van en als het dan ook nog eens `bagger` weer is kan het aardig afzien zijn voor ons vissers.

Zelf vis ik graag met dood aas onder de dobber. Het geeft een extra kick als de dobber langzaam van
zijn plaats wordt getrokken en je het moment moet kiezen wanneer je de haak gaat zetten …….en dat gaat niet altijd goed! Maar liever geen vis dan de haak achter in de strot. We denken dan maar zo…. deze komt de volgende keer wel aan de beurt.

De maand maart staat in het teken van vissen op de rivier. Kijken of we nog snoekbaars kunnen vangen.
Ook de voorbereidingen voor het zeelt vissen in april/mei begint al een beetje opgang te komen.                                                                                  Zo zie je maar eigenlijk is er geen gesloten tijd voor mij. Eerst nog lekker de laatste weken van het seizoen achter de snoekbaars aan.

Love to Fish

Pure Fishing greetings

Jouke Timmer


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Jouke Timmer en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.