Schar, redder van de dag…

Hey allemaal

Vandaag nog eens geprobeerd om buitengaats een visje te vangen. Samen met Mutta had ik een strijdplan opgesteld om met de wapperlijn zeebaars, haai of rog te belagen. Met plan B zouden we tong, haai of schar opzoeken in dieper water.

Eens we in de haven kwamen, zag ik dat er best wel wat aangroei was op de romp van de boot. Hopelijk zouden we hier geen last van hebben tijdens het varen.

Vorige week met Wim verloren we toch al gauw een 15 km/u door die aangroei. Na een kwartiertje liep het echter al terug goed en uiteindelijk scheurden we met 48 km/u richting sluis. De windverwachtingen waren goed, maar eens we buitengaats kwamen bleek al snel dat er voorbij de R5 niet te vissen was. We zijn dan ook teruggekeerd en hebben aan de Dam W 7 mijn haaienstekje opgezocht.

Hier vingen we enkele scharren, een horsmakreel en een haai. Tijdens de kentering zijn we verkast naar binnen en zochten weer iets dieper water op, ca 25 meter.

Toen de stroming doorzette kwam er geregeld vis boven en waren we blij met die scharren, die er eigenlijk bijna een heel jaar zitten.

Toch altijd weer leuk om die felle rakkers te zien aanbijten. Het formaat was dan ook nog mooi, recept voor een mooie visdag dus. Ter afwisseling vingen we nog een toonhaai, een ondermaats scholletje en drie wulken, jawel, wulken. Wel speciaal zou ik zeggen.

De wapperlijnen brachten geen vis op vandaag en de gele plastieken afhouders, verzwaard waren het beste.

De tappen en de zagers die we bij hadden, brachten evenveel vis op. Ik merkte in elk geval geen verschil.
Jammer dat we geen tong, zeebaars of rog konden vangen, maar geloof me maar, dat gaat deze zomer zeker lukken! De scharren, daarentegen, daar kunnen we in elk geval altijd op rekenen!
Mutta, bedankt voor de gezellige dag!

Tot de volgende.
Kevin.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.