Ruwe haaien aan de noordelijke Stormvloedkering

Beste Collega-vissers,

Vangstbericht van zaterdag 14-07-2018

Vandaag te gast op “De Zeehond” van Captain Kevin alias de “sharkslayer”. Kevin had een zomers plan om te vissen aan de noordelijke stormvloedkering, niet ver van Neeltje Jans. Een rustig gebied met veel potentiële stekken en veel aasvis tegen de taluds waardoor er ook veel predators zitten. Dit gebied beschrijven we ook in ons boek ” De Voordelta”. Het is gebied 7 vanaf pag 64 en we beschrijven er twee stekken voor tong, makreel, haai en zeebaars en enkele wrakjes. Vandaag lagen we er een hele dag op stek nr 40 van onze stekkenkaart van de voordelta en visten gedurende het laatste deel van het afgaande tij en een groot stuk van het opkomende tij. Stek nr 40 ligt in één van de twee geulen en je hebt er dus kans op alle vissoorten waarvan de grootste exemplaren door de diepere geul trekken van de Noordzee naar de Oosterschelde en terug.

Het Noordelijke van de stormvloedkering

De zeehond en captain Kevin

De sluis in

We ankerden op 14 m diepte en lieten de stroming zijn gang gaan.

We vingen wel 3 ruwe haaien, waarvan twee ca. 70 à 80 cm en één van 96 cm. Zowel voor Kevin als ik een persoonlijk record verbeterd. Eén gladde haai van ca. 85 cm, één mooie zeebaars van ca. 85 cm en als klap op de vuurpijl een mooie rog. Verder nog wat kleinere baarzen. Alles (buiten de gladde haai die werd gevangen op een verzwaarde paternosterlijn) werden de grotere vissen gevangen op wapperlijnen. Voor de rog een wapperlijn van nylon met een pennel montage en één grote zager, voor de grote baars een wapperlijn met een stuk makreel en voor de ruwe haai een stalen wapperlijn met een stuk makreel of krab. Zie ook info “haaienonderlijnen” in ons boek “de Voordelta” op p 82.


gladde haai nr 1 vandaag

mooie baars
Voor Kevin eerste ruwe op makreel

de stek 

mooie ruwe van 96 cm

stuk makreel op de wapperlijn met binddraad vastgezet

mooie pijlstaartrog

Alle vissen zwemmen weer, ook die mooie zeebaars. Dat doet soms wel een beetje pijn als je zo’n lekkere zeevis terug moet zetten. Maar ja, wet is wet en je vangt ze blijkbaar al weer terug beter dan vorig jaar. Dan maar naar John’s Zeevishandel in Colijnsplaat om een visje te kopen voor de BBQ, de beste vishandel in Zeeland en omstreken.

lachende captain Kevin

Het was een super leuke dag met vele leuke vissoorten en heel mooi weer. 
Het werd best nog wel woelig op het water maar dat kon de sfeer niet bederven. 
Bedankt Kevin voor de leuke dag.
groeten 
Wim


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.