Ruwe haai terug …

Beste Collega-vissers,

Vangstbericht van vrijdag 19-07-2019

Vandaag is Steven te gast op onze nieuwe boot.

Wij hadden een zomers plan om te vissen aan de noordelijke stormvloedkering, niet ver van Neeltje Jans. Een rustig gebied met veel potentiële stekken en veel aasvis tegen de taluds waardoor er ook veel predators zitten.

Dit gebied beschrijven we ook in ons boek ” De Voordelta”. Het is gebied 7 vanaf pag 64 en we beschrijven er twee stekken voor tong, makreel, haai en zeebaars en enkele wrakjes. Vandaag lagen we er een hele dag op stek nr 40 van onze stekkenkaart van de voordelta en visten gedurende het laatste deel van het afgaande tij en een groot stuk van het opkomende tij. 

Stek nr 40 ligt in één van de twee geulen en je hebt er dus kans op alle vissoorten waarvan de grootste exemplaren door de diepere geul trekken van de Noordzee naar de Oosterschelde en terug.

We ankerden op 13 m diepte en lieten de stroming zijn gang gaan.We vingen 2 ruwe haaien, één van ca. 70 en één van ca. 80 cm.
We vingen ook 12 mooie gladde haaien van ca. 70-80 cm, 3 mooie zeebaarzen en als klap op de vuurpijl een mooie noordzeekrab.

Alle vissen werden gevangen op wapperlijnen.

Voor de baars en gladde haaien een wapperlijn van nylon met een pennel montage en één grote zager, en voor de ruwe haai een stalen wapperlijn met een stuk makreel of krab. Zie ook info “haaienonderlijnen” in ons boek “de Voordelta” op p 82.

Het was een super leuke dag met vele leuke vissoorten en heel mooi weer.

Bedankt Steven voor de leuke dag!

groeten

Wim

 


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.