Puntgaaf

Vanmorgen maar eens naar het strand getogen, helaas waren de vangsten in het voorjaar een stuk minder dan vorig jaar, maar goed eens zien of het naseizoen nog wat in petto heeft.
Erg vroeg eruit en nog voor zonsopkomst stond ik op het strand, je moet er wat voor over hebben zullen we maar denken.
De eerste 3 kwartier bleef het angstvallig rustig, jammer, normaliter was het juist bij schemer al snel raak vorig jaar….
Tot m,n verbazing stond de wind perfect, na een check op Windguru gaf hij oost op, maar gelukkig stond de wind toch echt westelijk, een lekkere branding.
De shads brachten niet het gewenste resultaat, dus maar eens een wissel en een plug aan de speld, ditmaal een Daiwa Shore Line Shiner Z Vertice 140F, een hele mond vol maar een “dijk” van een plug voor het strand!


Na een worp of 5 a 6 een machtige dreun, direct een gillende slip en een kromme hengel, abnormaal zo ging deze vis er vandoor, diverse malen door de slip alsof het niets was.
Na een heerlijke (ouderwetse) dril kwam daar een “zilveren schoonheid” het strand op, een prachtige baars van 72cm. een puntgave dikke en hoge vis, en vooral sterk.
Na deze prachtbaars bleef het op een enkele mini na erg stil, helaas, mogelijk is het nog iets te vroeg voor de sessies op het strand en “vertoeven” de baarzen nog op de Wester- en Oosterschelde.