Prima zondag

Na gisteren gebikkeld te hebben op het grote water met als resultaat 3 snoekjes en een mooie baars..

Vandaag maar voor een ander watertje gekozen, redelijk beschut en lekker rustig.
Heel rustig zelfs want Daan moest werken dus ik had het rijk alleen.
Het eerste stekje was weinig leven te bekennen dus snel naar het volgende gegaan. Hier kon ik na een behoorlijk aantal worpen het eerste snoekbaarsje noteren, toch lekker vroeg van de nul af, dat geeft vertrouwen..
En zo ging ik vol goede moed naar het volgende stuk. De Fish-Impact Feel mag het nog ’s proberen en als ik daar weer een taludje afvis krijg ik een tik, maar helaas mis. Veel tijd om te balen krijg ik niet want vijf seconden later krijg ik nog een beuk en die hangt wel!
Voelt als een leuke vis en ik zie m’n lijn heen en weer door het water gaan. Zou het een grote baars zijn of is het alleen kopschudden van iets groters? Het zal het laatste zijn want bonkend gooit er iets z’n gewicht in de strijd. Even later komt er een prachtige snoekbaars boven die richting het PR van 2 weken geleden gaat.

De tegenlicht foto van deze 78-er blijkt nog het meest geslaagd..

Met zo’n vis is de dag al geslaagd maar hij is voorlopig nog niet om dus vissen we vrolijk verder.
Ander taludje krijgt aandacht en net als ik denk, tijd om verder te gaan. Tik! Nummer drie..

Een eind verderop vang ik een snoekje dat naast de hobie onthaakt wordt en trol ik langzaam verder richting de volgende stek. Net voordat ik weer wil gaan werpen wordt de grote shad gegrepen, een snoekbaarsje van een cm of 50 is de dader.
Werpend weet ik even later soort nummer drie te vangen, een mooie 40-er..

De volgende worp hangt er meteen weer eentje aan, een hoge dertiger die zonder foto weer terug mag.
Ik kam de stek verder uit maar krijg niks meer gevangen, nog wel een mooie aanbeet maar deze snoekbaars blijft niet hangen.
Het is ondertussen al in de middag voor ik weer wat actie krijg. Een inhammetje  verdient wat extra aandacht en gelukkig lag er een beloning voor die aandacht.

Op de sea-shad..

Mooie donkere vis..

Na nog 2 stekken aangedaan te hebben zonder resultaat mag ik op de volgende stek de laatste snoekbaars van de dag vangen.

Hardstikke leuk allemaal maar als ik op de klok kijk blijkt het al half vier te zijn en ik moet nog een heel eind terug. Time flies when your having fun..
Om niet in het pikkedonker terug te komen ga ik volgas op de terugweg. Nou ja, een paar plekjes krijgen nog even aandacht.
Een leuke rietkraag wordt nog even afgetrold, grote shad aan de handhengel en een kleintje aan de steunhengel. En wat klapt er dan dubbel? Juist, het lichte hengeltje in de steun.
Lomp gewicht aan de andere kant en met gemak vliegen de meters lijn van de spoel. Dit moet een serieuze snoek zijn, kan niet missen. En dat is het ook als ze even later langszij ligt. Misschien haalt ze de meter..
Ze laat zich vrij makkelijk pakken maar als ik ze in de kieuwgreep heb doet ze toch even moeilijk. Had toch nog wat energie over.
Met in de ene hand de snoek pak ik met m’n andere hand m’n camera. Ik haal de lensdop eraf en ik schiet alvast een fototje voor ik met de zelfontspanner aan de gang ga.

En dan gaat het mis. Ze flipt nog een keer en ik verlies m’n grip. Beteuterd zie ik ze wegzwemmen. Helaas geen mooie foto van deze kers op de taart.
Ach ik heb in ieder geval bewijs en het was een prima dagje zo!


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Ronald’s Visblog en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.