Popper fun

De afgelopen week prachtig visweer, dus weer een paar maal erop uit, rustig weer dus “gewapend” met licht materiaal.
Al met al zo slecht nog niet, iedere sessie wel een aantal baarsjes en baarzen, niet groot maar wel met enkele 50ers erbij.
Voornamelijk gevist met duikende plugjes en veel met de popper, deze laatste bevalt me zeer goed en geeft het nodige “vuurwerk”.


Het voordeel van een popper ten opzichte van een normale oppervlakte plug (walking the dog) is de langzame gang, met af en toe een stop.
Traag gevist geeft de popper is prachtige actie met een niet te grote “splash” deze week bleek deze techniek “dodelijk” voor een aantal leuke vissen.
Veelal volgt de aanbeet kort voor de kant of steenstort, vanuit het niets een “explosieve” aanval die je iedere keer weer een “hartverzakking” bezorgd.

Al met al is de visserij rond de Oosterschelde meer dan de moeite waard, lekker licht vissen met kleine plugjes al dan niet aan het oppervlakte water.
Af en toe zie je de baarzen in het glasheldere water op de plug “knallen”, en geloof me of niet met een lichte hengel / uitrusting is het prachtige visserij.
Ik betrap mezelf erop veelvuldig naar het lichte materiaal te grijpen, de “normale” hengels staan zo langzaamaan onder het “stof”, simpelweg omdat ik de finesse visserij geweldig leuk vind.

Oh ja, de popper in kwestie die deze week voor bloedstollende aanbeten zorgde is de Megabass Pop-X ….