Pinksterweekend…

Hey allemaal

Een lang weekend betekend voor velen onder ons vissen!!! Dit weekend trokken ook wij de zee op en we hebben dan ook weer wat te melden.

Op zondag stond er een clubwedstrijd van de Robbyfishers op het programma en er werd naar de Gootebank gevaren. Het weer was perfect en met niet al teveel stroming zou het er aangenaam vissen worden. Hoe belangrijk de stekkeuze is, bleek op het einde van de dag. De dagwinnaar op de beste boot had 92 maatse vissen, waarvan de meeste steenbolken waren. Tegenover de boot eerste op de slechtste boot, die er maar tien maatse kon vangen, is dat een heel groot verschil. Een putje, een geultje, een stukje ruwere grond, of een andere oneffenheid. Soms loont een beetje zoekwerk echt wel. Er werden overigens meer dan 10 vissoorten gevangen, iets waar de ‘Goote’ bekend voor staat. De zwaarste vis was een gul van net geen 2 kilo en verder werden er rode poon, pitvis, makreel, horsmakreel, wijting, steenbolk, schar, schol, zeedonderpad, tong en bot gevangen.

Kevin trok samen met Maxim de Voordelta in en ving aan de R1 weer de nodige mooie grote botten, enkele scharren, wat scholenbaars en een eerste horsmakreel. Op die ondiepe stek kwam ook de eerste toonhaai van dit seizoen boven voor Kevin. Op de paternoster beet er trouwens nog een mooie zeebaars aan, maar die werd verspeeld. Na de middag trokken ze het Westgat in en vonden hier heel veel schar, grote botten en wijting, maar het overgrote deel hiervan was te klein.

Verder vingen we hier en daar nog wat vangstberichten op: de tongvangsten trekken aan rond de Muur van Zeebrugge en op de Oosterschelde zwemt er heel veel zandspiering rond, hier komt de zeebaars zeker achteraan en zal dus de komende maand zeker meer gevangen gaan worden. Scharvangsten worden wat minder, maar er is zeker nog genoeg schar aanweizg. De geepvangsten blijven trekken een beetje aan maar het ziet ernaar uit dat het weer geen top geepseizoen gaat worden.

Enkele sfeerbeelden……

Groeten
Nico


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.