Over gulletjes en kreeft

Beste Collegavissers,

Zaterdag 16/02/2019 voor de eerste keer dit jaar het water op kunnen opgaan. Met dank aan “De Zeehond” van Captain Kevin. Een mooi winterzonnetje gecombineerd met een 3/4 bft zuid-westenwindje was waarachtig een mooie topdag.

We besloten naar het gebied “Vlietepolder” te varen omdat daar in de winterperiode wel eens een visje te vangen valt, hopend om een maatse gul tussen de stenen uit te kunnen peuteren.

Gewapend met zeepieren en zagers besloten we om ondiep ca. 20 m met opkomend tij te beginnen om daarna met het afgaande tij iets dieper ca 25 m aan de andere kant van het talud te verhuizen.

Dat lukte en met onze “gul” onderlijnen konden we af en toe toch een gulletje van 20 à 30 cm vangen, klein maar wel leuk. Alles mooi terug kunnen zetten en hopende op een groter exemplaar konden we ons wel amuseren in het zonnetje. Plotseling een zware last aan de haak nr 2, wat zou dat zijn? Na een heuse sportoefening en met wat geduld een mooie blauwe Oosterscheldekreeft kunnen landen, die komen wel eens aan de haak maar vallen er even snel weer af. Die kreeft hebben we terug in het water gezet zodat ze voor meer leven kan zorgen.

Bij het keren van het tij was het weer de landkant die het meeste vis opbracht, ver werpen naar de kust bracht wel eens een klein gulletje op, aan de diepe kant was er weinig beweging. Tot Kevin een mooie beet kreeg, na een aantal beten gemist te hebben bleef deze echter wel aan de lijn en gaf deze ook wat sport. Een mooie gul van 40 cm kwam boven en maakte Kevin zijn dag goed.

Uiteindelijk toch nog wat ambiance op de Oosterschelde, een mooi weertje en goed gezelschap maakte een topdag.
Terug in de haven nog even langs “John Zeevishandel” geweest voor wat oesters en gerookte visjes, heerlijk.
Bedankt Kevin voor de leuke dag en tot de volgende.
gr
Wim
 
 


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.