Opvolging verzekerd….

Hey allemaal

De schoolvakantie is een ideaal moment om er nog eens met de jeugd op uit te trekken. Maandag zijn we dan ook een dagje gaan vissen met onze zoontjes Olivier en Robbe. Het weer werkte perfect mee, de vis zit er volop en aan enthousiasme ontbreekt het nooit bij jeugdige vissertjes. Ideale omstandigheden om onze zonen de eerste knepen van het bootvissen bij te brengen.
Na wat file kwamen we rond half negen aan in Breskens. Samen met Robbe en Olivier hebben we het materiaal naar de boot gebracht en na het tanken, vertrokken we uit de haven richting rijke visgronden. Na een klein kwartiertje varen, ankerden we op een 10-tal meter diepte aan de Spijkerplaat. Het was net hoogwater geweest en de boot legde zich onmiddellijk in de stroming.

Ideaal weertje voor november

We hadden anderhalve kilo zeepieren en drie pakken tappen bij als aas. Vier hengels, eentje de man volstond perfect. Geen hectische toestanden, maar rustig genieten van een dagje op het water. Na een korte uitleg over de onderlijn, het soort lood, het aas, gebruik van de aasnaald, de te vangen vissoorten, enzovoorts konden ze niet meer wachten en gingen de onderlijnen snel overboord.

Er zit momenteel erg veel vis onder de kust. Onmiddellijk kregen we dan ook beet en al snel haalden Olivier en Robbe de eerste vissen boven. Schar en wijting overheersten duidelijk en in het begin was uptide vissen en veel lijn geven het beste. Er werden twee hengels voorzien van gulonderlijnen met iets langere afhouders en stevige haken maat 1/0, maar ook die haken waren geen probleem voor de scharren en wijtingen. De doubletten en tripletten kwamen vlot binnen.

De gul kreeg gewoon geen kans en we vrezen dat van zolang er zoveel vis blijft zitten, ze ook niet veel gevangen zullen worden. Verder stroomopwaarts de Westerschelde zit minder wijting en schar en maak je volgens ons dan ook wat meer kans op die eerste gullen. Diepvriestappen waren hooguit favoriet, zeker voor de scharren en die waren dan ook het eerste opgevist. Naarmate de stroming afnam, begon de vis hoger te azen en kwamen er ook enkele botten en krabben aan boord.

Enkele noordzeekrabben

Mooie wijting voor Robbe

We visten van tien tot twee uur en al het aas was vakkundig opgevist door onze ‘kleine’ bootvissers in spe. Ze amuseerden zich geweldig en die enkele uurtjes vissen vlogen dan ook voorbij.

De volgende dagen wordt er meer wind verwacht, misschien dat dit het sein is voor de kabeljauw om het winterseizoen echt in te luiden.

Grtz
Wim, Nico, Olivier en Robbe.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.