Op zoek naar zeebaars…

Hey allemaal

Half augustus trokken we er een dagje op uit in de Voordelta om de zeebaars te belagen. Onze dagplanning was redelijk gevuld. We wilden heel wat stekken aandoen: de Hompels, wrakresten van de Baidar, het wrak de Rotterdam, de ondiepe banken aan de Banjaard en ook nog enkele wrakjes net voor het Steendiep.

We zetten elk drie hengels klaar met allerhande kunstaas en één hengel om met de dobber te vissen. De hengels in de houders en we konden ons aanmelden bij de sluis op kanaal 18.
De dagen ervoor had er redelijk wat noordenwind gestaan en we zagen al bij het verlaten van de haven dat er tegen de Hompels serieuze branding stond.

De deining zat er nog behoorlijk in en

onze hoop op jagende zeebaars steeg zienderogen. We naderden de ondiepte behoedzaam, de dieptemeter nauw in het oog houdend. We starten onze drift en we driften mooi op het laatst van het afgaand water langs de banken en wierpen ons werkelijk klem met shads, pluggen en lepels. Vier lange driften verder gaven we er hier de brui aan, geen teken van leven. Het water was wel troebel, maar het schreeuwde gewoon zeebaars uit.

Langs de Baidar trokken we zo naar het wrak van de Rotterdam, maar naarmate dat we verder uit de kust trokken, nam de wind toe uit zuidwest en moesten we nog voor we de Rotterdam konden, bereiken al rechtsomkeer maken.
We beluisterden het weerbericht en aangezien de wind nog heel de middag zo zou blijven, besloten we om snel een plan B uit te dokteren.

We trokken de Oosterschelde op om daar wat dammetjes, ondieptes en steile randjes afvissen. Kort maar krachtig: Het was ook hier niets, geen tikje en ook weer geen teken van leven. Zou de periode van doodtij er voor iets tussen zitten (in ons achterhoofd wisten we dat natuurlijk al langer!)

Fiiish, topprodukt en een zekere zeebaarsvanger

Onverhoopt zijn we op het einde van de middag naar de haven gevaren zonder vis, maar wel met een mooi kleurtje. Plannen smedend voor een volgende trip, zochten we in de haven een plekje. We zouden er een lange sessie van maken en we maakten ons klaar om nog een nachtje op de tong te gaan.

Grtz
Nico


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.