Op zoek naar Belgische tongen…

Hey allemaal

Donderdag zijn we weer opgestapt bij Wiesje. Het eerste plan was om een combitrip te doen op toonhaai en enkele wrakjes op de heen- en terugreis te bevissen. De wind heeft er echter anders over beslist, de voorgaande nacht een dikke vier en overdag een redelijke kans op onweer en toenemende wind.
De plannen werden dan ook bijgesteld en we gingen voor de tong onder de Belgische kust. Het was weer een bont allegaartje aan boord. Tijdens de heenvaart werden de hengels voorzien van een onderlijn met kleine haakjes en de meeste waren van het verzwaarde type.
Rond half negen naderden we de Muur van Zeebrugge en ankerden op een 7 meter diepte. Het einde van de eb liep nog net en aanvankelijk werd er weinig gevangen. Enkele tongen, waaronder wel een triplet voor Roland. Ze zaten er dus wel degelijk, maar azen was iets anders. Tijdens de kentering zijn we iets verder de zee op gegaan om zo sneller de vloedstroom op te pikken. In de buurt van een wrakje werden ook hier enkele tongen en botten gevangen, maar het liep niet echt lekker. Er waren ook best wel wat tongen bij die net niet, net wel de minimummaat haalden. In tussentijd stapelden onweerswolken zich samen boven land en wat de weermannen voorspelden kwam dan ook uit. We kregen na de middag een felle onweersbui over ons heen en enkel Fons bleef stug doorvissen, hetgeen rendeerde. Na die regen kwam het zonnetje wel weer terug en kwamen er op korte tijd weer wat tongen uit. Walter kon de langste tong van de dag vangen, 34 cm en won daarmee de dagprijs, beschikbaar gesteld door Robbyfish.
Op de terugweg hebben we enkele wrakjes bevist, maar meer dan enkele steenbolkjes kwamen er niet uit. Op de dieptemeter zagen de wrakken er echter wel visrijk uit, jammer, want enkele zomergulletjes maken de dag natuurlijk net dat ietsje extra.
Iwan, Sven, Roland, Herman, Michel, Walter, Leo en Fons, bedankt voor de leuke visdag. Hank en Arjan, bedankt voor het lekkere eten en drinken, het was lekker gezellig. We hebben er erg van genoten, al de grappen en grollen, de leut en kijken alweer uit naar de volgende trip in september.

Grtz
Nico en Wim


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.