Op mijn gemak – deel 10

Het is op het moment lastig om mijn belevenissen aan de waterkant allemaal met jullie te delen. Er is weer een hectische tijd op mijn werk aangebroken en dit werk wordt voor een groot deel uitgevoerd op de computer. Om dan ook nog eens veel extra uren achter de computer te gaan zitten voor dit blog staat me op het moment een beetje tegen. Liever ga ik de natuur in om te vissen en te fotograferen. Daarom deze keer een samenvattend verslagje van de afgelopen periode.

Om een kanaaltje (zie bovenste foto) te bereiken moet ik door een prachtig weidelandschap. Er is daar zoveel moois te zien dat ik soms het water helemaal niet bereik. Soms zie ik reeën of prachtige buizerds, maar altijd kan ik rekenen op de weidevogels. Een voorbeeld is bovenstaande steltloper die lange tijd om mijn hoofd bleef cirkelen.

Als ik wel het kanaaltje bereik dan is het er altijd leuk vissen. Karpers heb ik er nog nooit gevangen, maar er zwemmen wel knoeperds van zeelten.

Deze ree had geen idee dat ik achter het fluitenkruid zat. Rustig grazend en af en toe opkijkend heb ik dit prachtige schepsel een uurtje geobserveerd.

En tot slot nog zo’n mooie zeelt uit hetzelfde kanaaltje. Mensen, met weinig letters laat ik jullie toch meegenieten van mijn belevenissen. De langere verslagen komen vanzelf weer. Tot de volgende keer…


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Koen Verweij.