Once upon a time in the west.

Beste hengelsportvrienden,

Na het nieuws van de goede vangsten in het “westgat” zijn we op zondag 5 mei ook naar het westgat gevaren in de hoop mooie schollen te vangen. Helaas zijn we niet ver genoeg noordelijk geweest om mooie schol-exemplaren te vangen, enkele kleinere kwamen wel aan boord. Gelukkig konden we toch enkele mooie botten en scharren vangen. Roland van de boot “Roleca” was vandaag gastvisser en heeft zich nog eens volledig kunnen uitleven. Bedankt Roland! We begonnen met vloed om 9.57 u aan een randje op 12,7 m diepte, het water was er 8,7°C en we kregen veel beten van ondermaatse scharren en enkele kleine botten. 

Roland de gastvisser

Stek aan een randje op 12,7 m diep

Daarom zijn we om 11.18 u nog ondieper gaan ankeren tegen een bultje op 8 m diepte waar de vissen normaal wat groter zijn. Hier vingen we wel maatse scharren en enkele botten van 35 tot 40 cm. Als onderlijnen gebruikten we plastic afhouders in de gele/oranje kleur. We hadden onze haaklijnen voorzien van kralen om schollen te lokken maar ook schar en bot greep de haak voorzien van een pier en een zager. Hier was de watertemperatuur trouwens 9,6°C. Ook een wijting van 27,9 cm konden we hier vangen.Stek op 8 m tegen bultje
Haak nr 2 met pier en zager opgesmukt met een gele kraal

Er stond een redelijke deining door de hevige wind van afgelopen zaterdag en de wind draaide van Zuid-west naar Noord-oost. Afwisselende weersomstandigheden en een moeilijke terugvaart waren ons deel. Dat kon onze pret toch niet drukken en we gaan zo snel mogelijk terug achter die schol aan!

Wim & Roland


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.