Ochtendstond heeft schar in de mond, … of zoiets.

Hey allemaal

Deze ochtend zijn Leo en ik eens lekker vroeg vertrokken vanuit Colijnsplaat om de eerste scharren van dit najaar te vangen.

Het zeetje lag er ’s morgens strak bij en we arriveerden al snel op onze eerste stek aan de R1.

We ankerden op 4.5 meter en hoopten hier om wat dikke botten en misschien nog wel een zeebaars te vangen. De visserij was echter taai en verder dan 3 scharren kwamen we niet. Leo miste een dikke zeebaars, maar er kwamen geen andere zeebaars-aanbeten meer.

We verkasten al snel naar iets dieper water op 9 meter en hier liep het iets beter, met zowaar soms een doublet schar, afgewisseld met een enkele bot en ook een tongschar erbij.

Uiteindelijk trokken we richting het Westgat  en ankerden hier op een mooi talud. De visserij bleef echter moeilijk met af en toe een schar of bot.

Iets verder weg in het Steendiep zat veel wijting, maar die was naar het schijnt veelal ondermaats. Daar moesten we dus ook niet naartoe trekken. We visten de dag dan maar uit op onze derde stek en konden met een leuke klus schar terug naar de haven varen.

Ik gebruikte vandaag bijna mijn hele arsenaal onderlijnen, allerlei kleuren, toeters en bellen, maar uiteindelijk bleken stalen afhouders, geen kralen boven de haken en nylon hoofdlijn de juiste manier. Vooral Leo kon de meeste vangen, omdat hij stiekem voor zijn tappen en stinkende zeepieren koos.

Bedankt voor de leuke dag Leo, doen we binnenkort snel terug over.

Grtz
Kevin.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.