Nieuw seizoen

Goedemorgen , peuteraars Ook de maand September hangt er bijna weer aan , en de rovertjes beginnen stilaan , aan hun wintermaaltijd , dus gaan we baarzen en snoeken harken . 20170922_073458 Wat is er mooier als je als eerste de plas op kan, om je dag te verzilveren met een of andere mooie rover . En het duurde niet lang of de gestreepte ridders waren al aanwezig . IMG_2450 Deze rakkers kunnen het geratel van de cranckbaits niet weerstaan de Pitbull in dit geval kwam volledig tot zijn recht , en bracht menig baarsjes in de boot . 20170521_114048 Deze aasjes zijn zeer geliefd bij de baarzen , maar ook de snoeken blijven er niet van af , deze kan je makkelijk doorstrekken naar een meter of 2.5 , ze zijn zeer makkelijk binnen te vissen en door stop and go duiken ze er meestal op bij een korte stilstand . IMG_2471 War ik nu aan het doen ben , is de smalle kanalen afgaan die uitmonden in de grotere plassen en meren , de rovers volgen de aasvissen en deze trekken stilaan naar de grotere warteren en de rovers gaan hen gewoon achterna .En denk nu niet van de grote snoeken doen daar niet aan mee , maar ja wel hoor integendeel ! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. IMG_2458 Deze dame ging volop op de snel geviste Pitbull , en gaf een geweldige dril op mijn Berkley Pulse xcd cork van 8-28 gram . 20170923_075945 Vandaag ging het uitermate goed de baarzen en de snoeken waren talrijk aanwezig en het bijzonderste was we kregen de hele dag door aanbeten , iets wat niet altijd zo is . IMG_2520 De ondiepte daar was het deze keer te doen , op 1.20 m lagen de baarzen dus de snoeken konden niet ver weg zijn , en ja hoor nog maar net gezegd en bots een doffe klop op mijn cranck en deze slanke lady kwam iets later gedag zeggen in mijn bootje . IMG_2498 Het was gewoon een dag met een gouden randje , zo een waar alles kon en alles lukt , dus wat gedaan ff met een ander soort aasje , dat nog meer trillingen geeft als eender ander , the powerblade sinking van 11 gram , werpt lekker ver, en men zegt het steeds wat van ver komt is lekker , hier dus niet minder waar . 20170521_141808 Dus deze spulletjes gemonteerd en hoppa daar gaan we , na de eerste worp is het al meteen raak , eentje heeft het aasje genomen en dertig andere willen zien waar de eneĀ  stekelridder heen gaat …. 20170521_133750 Een gouden tip wil ik jullie meegeven , zet nooit een baars terug aan de zelfde kant waar je hem gevangen hebt , want als de anderen hem zien weg schieten , is de kans groot dat hij de andere mee doorneemt en dag visdag, kan je best een andere spot zoeken , want anders krijg je nooit geen aanbeet meer . IMG_2542 De roofblei is er ook niet vies van alleen wat sneller binnen vissen en het tegenovergestelde van wat met de baars doet , in plaats van draaien en laten afzinken , nu zo snel mogelijk binnen vissen tot je een knoer harde tik krijgt op je hengel en gaan , super leuk zelfs de kleine rovers geven je sport van de bovenste plank

IMG_2543

Dus al verscheidene soorten kwamen gedag zeggen in de boot , en het toppunt van de dag was dat we nog een dubbele dril kregen , dus ff samen op de foto want dit komt echt niet alle dagen voor .

IMG_2484

Deze dag kan echt ingekaderd worden , alles lukte , de vissen waren klein middelmaat en groot , tot 1m drie van precies 94 en dan nog wat van de doorsnee snoek die gevangen wordt , ons hoor je niet klagen .

IMG_2459

deze dame hier boven hier boven was goed voorzien van tandjes brrr scherp hoor .

IMG_2462

Zo hopelijk , hebben jullie weer genoten van wat hierboven vermeld stond , en ik zou zeggen tot de volgende , of misschien wel op het water…..

groetjes van de Pappie .

IMG_2526

 


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Berkley Boys en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.