Mooie schar en dikke november wijting in de schaar van Colijnsplaat

Vangstbericht van zaterdag 9 november 2019

Beste Collegavissers,

Een topdag beleefd met Jan, met een lekker winters zomerzonnetje en weinig wind!
Dat was wat we nodig hadden! Op zoek naar de wintervis die gearriveerd is in de Oosterschelde en gewapend met zagers en pieren trokken we er op uit.
Het gebied aan de R15 SVC 2
We trokken naar het het gebied “De Schaar van Colijnsplaat” waar een diepe grote geul de wintervis vanuit de voordelta op de Oosterschelde brengt. Omrand met de boeien Svc 2 tot Svc 16 rood en aan de overkant SVC 1 tot 11 groen is dit hét gebied voor schar en wijting tegen de taluds.
prachtig winterweertje

Deze gebieden beschrijven we uitvoerig in ons eerste boek “De Oosterschelde” waar we per maand een gebied met enkele stekken beschrijven via screenshots en met coördinaten. In de maand oktober en november komt deze visserij op schar en wijting aan bod en geven we tips voor onderlijnen en technieken om ze te vangen. We verkopen het boek “De Oosterschelde” via onze vereniging, meer info op ons blog: http://dekleinebootvisser.blogspot.com/p/hoe-het-boek-en-de-kaart-bestellen.html
Een voorstelling van dit boek vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=3EyW4E_O2HQ&feature=youtu.be
Een ideaal cadeaux voor uw vismaat voor de feestdagen.

We ankerden op 19 m diepte in de buurt van de R15-SVC2 tegen het talud en probeerden met verzwaarde paternosters met oranje kunststof afhouders een schar of wijting te verschalken.
Dat lukte zeer goed, mooie grote scharren kwamen in het begin van het opkomende tij naar boven. Zij hadden het vooral gemunt op de zagers en af en toe een kleine wijting die vooral de pieren lustte. Toen de stroom wat doorzette namen de vangsten wat af maar in het diepere water aan de geulkant was het nu de beurt aan de grotere wijtingen, we vingen een 10-tal mooie grote boven de 30 cm. Heel leuk en deze visjes gaven al een beetje extra sport.
We visten enkel het opkomende tij en vaarden ca. 15 u terug binnen in de haven om de boot nog wat te kuisen, tijdens het keren van het tij wordt er toch niet veel gevangen en het is al snel donker deze dagen.

Bedankt Jan voor de fijne dag en tot de volgende!
groeten 
Wim

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.