Mooie gul voor de Belgische kust.

Hey allemaal

Gisteren wedstrijd gevist met de Robbyfishers vanuit Blankenberge. Tijdens de voorgaande week waren de gulvangsten uitmuntend, met heel mooie exemplaren er tussendoor.
Grootste naar ik hoorde was 92 cm. We zijn naar de MOW1 gevaren en hebben er geankerd op een 9 meter diepte. Bij de start stond er een goede ebstroom die zorgde voor mooie wolken in het water. Een heel goed teken voor de gulvisserij trouwens, dat opgewarrelde zand doet de gullen meestal azen. De bijvangsten zouden botten en een enkele schar moeten zijn. Er werd zelfs een zeebaars van ca 3 kilo gevangen tussen de gullen door. We gingen voor de gul en ik gebruikte heel de dag stalen afhouders (getorste), haak 4/0 met hierop verse tappen, afgetipt met kokkels. Vis je op de gul dan vis je best een beetje strakker, dwz, dwars op de boot werpen, zwaar lood en de lijn redelijk opspannen, zo gaat het aas heel verleidelijk boven de bodem wapperen. Na een anderhalf uur werd de eerste gul gevangen, en regelmatig werd er een bot gevangen. Tijdens de kentering ging de platvis azen en schakelde ik even over op een wapperlijn met parels en kleinere haken. Dit viste ik downtide met een loodje dat net zwaar genoeg was om even bodem te houden. Zo viste ik aktief van onder de boot tot een 40 meter achter de boot. De botten beten gretig toe, leuke visserij. Toen de vloed doorzette waren het de uptide plaatsen die de beste aanbieding konden geven, strak tegen de bodem aan, want met springtij stond er een enorme stroming.

Een mooie dag, leuke sfeer en heel mooie vissen gevangen.

Aan de Scheur werd er heel goed schar gevangen en vanuit Nieuwpoort was het een gekkenhuis en ving je je helemaal klem aan schar, schol en bot. Vanuit Neeltje Jans trekt het ook aan en vangen ze schol, bot en kleinere schar in het Meerkerkgebied. Probeer niet te diep te gaan liggen, zo pak je de grotere vissen en heb je geen last van die kinderkamerscharretjes.

Hou ons blog verder in de gaten, want er zullen nu regelmatig uitgebreide vangstverslagen, stekkeninfo en vistechnische uitleg verschijnen.

Vang ze
Nico


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.