Mini baarzenbal v.s. ultra light

Eenmaal de smaak weer te pakken is het moeilijk om niet een tweede maal naar een de succesvolle stek van afgelopen vrijdag te gaan.
De verleiding is haast niet te weerstaan, ik heb er dan ook maar aan toegegeven, gewapend met een lichte outfit en een handvol oppervlakte plugjes gisteren wederom naar de “hot spot” getogen.
Eenmaal aan de waterkant zag ik in m,n ooghoek al wat gespetter hier en daar, wellicht hongerige makreeltjes.
Maar niets was minder waar, een eerste worp met de Ima Skimmer leverde een hele meute volgers op, het gespetter bleek veroorzaakt door een flinke school baarsjes zo bleek al vlot, een eerste baarsje werd gehaakt naar zeker 3 a 4 pogingen om de plug te bemachtigen.
De school baarsjes bleek wellicht de “kleuterschool” te zijn en de Ima Skimmer iets te veel van het goede, wel een vermakelijk schouwspel om zo goed als iedere worp de baarsjes hun best te zien doen om de plug te grijpen.De Ima van de speld af en vervangen voor een kleiner en vooral geraffineerd plugje t.w. de Megabass Dog-X, dit leverde wel een aantal baarsjes op met slechts zo af en toe een vis die nipt aan de maat was, maar evengoed diverse missers.
Het formaat was niet om over naar huis te schrijven maar zult u begrijpen maar wat is deze visserij machtig leuk !
Met als klap op de “vuurpijl” een misser van formaat, net na de worp toen de plug slechts 2 meter werd binnengevist een heuse bass-atack zoals deze wel eens op Discovery te zien zijn maar dan is de hoofdrolspeler een witte haai.
Enfin, vlak achter het plugje kwam een baars totaal uit het water maar miste doel, ditmaal we een beduidend groter exemplaar, geschat toch een 55 a 60 cm. maar goed dit zullen we nooit weten, wel een fantastisch moment.


Aansluitend volgde er nog een 20 minuten “mini baarzenbal” op de kleinste telg uit de Megabass stickbait familie, een 71 mm lange Dog-X jr. Coayu.
Een machtig plugje voor “klein spul” alhoewel er toch een 3tal baarzen van ca. 40 a 45 cm. zich vergrepen, al met al echt een plugje voor de oppervlakte visserij met “fingerspitzengefuhl” zal ik maar zeggen.


Nu ik het toch over dat fingerspitzengefuhl gevoel heb, de “outfit voor bestond vandaag uit een Megabass Xör Independence spinhengel, slechts zo,n 2½ meter lang met een C.W. van 7- tot 21 gram voorzien van een Daiwa Exist 3012.

Meer info over deze (droom)stok vind u hier: http://www.zeevisland.com/Harold/Zeebaarshoek/Avid–spinning.htmUiteraard zwemmen alle baarsjes en baarzen wederom rond !